Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Ho Ho Ho Santa hat brownies


                                                              
Δεν είναι τέλεια τα καπελάκια του Αη Βασίλη!?!?!?!?!Δίνω συνταγή στους φίλους / φίλες που μου την ζήτησαν, με πολύ πολύ αγάπη!!!! Χο Χο Χο Χο....


 

12-16 brownies

Συστατικά:
1 ταψί από τα αγαπημένα σας brownies, κρύα  και κομμένα σε επιθυμητό μέγεθος και  σχήμα (εγώ χρησιμοποίησα ένα στρογγυλό κόφτη)
12-16  μικρές φράουλες

βανίλια-μασκαρπόνε buttercream (συνταγή παρακάτω)


 

μασκαρπόνε Buttercream

Συστατικά:

1 / 2 φλιτζάνι (1 ραβδί) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
224 γρ. τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
 2-1/2 έως 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη  
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
πρέζα αλάτι



Εκτέλεση
 Χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο και το τυρί μασκαρπόνε έως ότου γίνει ελαφρύ και κρεμώδη, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Προσθέστε 2-1/2 φλιτζάνια ζάχαρη, μισό φλιτζάνι κάθε φορά και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει λείο. Για να συγκεντρώσεται την βανίλια   buttercream,  χρησιμοποιήστε ένα σωλήνα για κάθε brownie.Κόψτε τη βάση μιας φράουλας έτσι ώστε να είναι επίπεδη και τοποθετήστε το ανάποδα σε κάθε brownie, πιέζοντας ελαφρά για να μπεί στη θέση του. Κορυφαία, η κορυφή του φράουλας με μια τελεία buttercream για να ολοκληρωθεί το καπέλο του Αη Βασίλη μας.





                                                --- via ---



Yields 12-16 brownies


Ingredients:
1 pan of your favorite brownies, cooled and cut into desired size and shape (I used a round cutter)
12-16 small strawberries, cleaned and hulled
vanilla-mascarpone buttercream (recipe below)






Mascarpone Buttercream

Ingredients:
1/2 cup (1 stick) unsalted butter, room temperature
8 ounces mascarpone cheese, room temperature
2-1/2 to 3 cups powdered sugar
2 teaspoons vanilla extract
pinch of salt



Method:
Using a stand mixer with a paddle attachment, beat butter and mascarpone cheese until light and creamy, about 2 minutes.  Add vanilla extract and salt.  Add 2-1/2 cups of sugar, half a cup at a time and continue beating until smooth.  Add more sugar, if needed to reach desired consistency and sweetness.
To assemble, pipe a ring of vanilla buttercream on top of each brownie.  Cut off the base of a strawberry so it is flat and place it upside down on each brownie, pushing slightly to secure in place.  Top the tip of the strawberry with a dot of buttercream to finish the santa hat.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου