Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Κουραμπιέδες







Κουραμπιέδες ωραίους, πασπαλισμένους με άχνη!!!Νομίζω πως όλο το μυστικό είναι στο φρέσκο και πολύ καλής ποιότητας βούτυρο και αντί για αμύγδαλα, καρύδι.Γιατί οι πραγματικοί κουραμπιέδες  φτιάχνονται  με καρύδι, έτσι έλεγε η γιαγιά μου! 




Υλικά


600 γρ. φρέσκο (βιολογικό) βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών
2 φακελάκια βανίλια
2 κουταλάκια μπέικιν - πάουντερ
3 κουταλιές κονιάκ
250 γρ. καρύδια καβουρντισμένα και χοντροαλεσμένα
1 κιλό αλεύρι μαλακό
μισό κιλό ζάχαρη άχνη
λίγο ανθόνερο



Πώς τους φτιάχνουμε


Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσει και συνεχίζετε με τους κρόκους, τη βανίλια, το μπέικιν - πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, τα καρύδια και προσθέτετε σιγά - σιγά το αλεύρι.
Ζυμώνετε αρκετή ώρα ώστε η ζύμη για τους κουραμπιέδες να γίνει μαλακή για να πλάθεται εύκολα.
Πλάθετε τους κουραμπιέδες και τους βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Τους ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20' περίπου.
Μόλις τους βγάλετε, τους πασπαλίζετε με το ανθόνερο και την άχνη ζάχαρη.
Όταν κρυώσουν, τοποθετείτε τους κουραμπιέδες στην πιατέλα και τους πασπαλίζετε ακόμα μία φορά με ζάχαρη άχνη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου