Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Lemon cake in a jar / Κέικ λεμόνι σε βαζάκι


Κέικ λεμόνι σε βαζάκι!!! Μία φανταστική ιδέα,  για πάρτι , πικ-νίκ, ή να το πάρετε μαζί σας σε ταξίδι!!!!Μένει αφράτο, φρέσκο και νοστιμότατο.Το βρήκα εδώ




Οι οδηγίες της:
Μέσα στο βάζο τοποθετούμε ένα κομμάτι από το κέικ στο κάτω μέρος, μετά την  κρέμα που θα επιλέξουμε και μετά τελειώνoυμε πάλι με κέικ. Έτσι απλά. Μπορείτε να κάνετε ότι συνδυασμούς θέλετε, όπως κέικ βανίλια και ανάμεσα κρέμα σοκολάτας, πορτοκαλιού κοκ (μπορούμε να κάνουμε το ίδιο αν έχουμε θήκες για cupcakes. Tα ψήνουμε και μετά τα κόβουμε στη μέση και βάζουμε την κρέμα ανάμεσα). Αντί για βαζάκι μπορούμε να σερβίρουμε το κέικ και σε ποτηράκι.
Για το βαζάκι θα χρειαστείτε:
κέικ, ύφασμα για να καλύψει το καπάκι του δοχείου κομμένο σε τετράγωνο, πλαστικά κουταλάκια, σπάγκους, κορδέλα.

Κέικ λεμόνι

Υλικά:
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κγλ. μπέικιν πάουντερ
1 κγλ. αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1-1/4 φλιτζάνια  ζάχαρη
3 αυγά
2 κγλ. βανίλια
3 κσ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
2 κσ. φρέσκο ​​ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι γάλα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν, περίπου 5 λεπτά. Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά, στη συνέχεια το αλάτι τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Προσθέτετε μια αλεύρι μια γάλα εναλλάξ μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, ή μέχρι βάλετε μια οδοντογλυφίδα και να δείτε ότι δεν κολλάει κέικ πάνω της.

Για την κρέμα λεμονιού
170ml ​​χυμό λεμονιού
255gr ζάχαρη
85gr βούτυρο
80ml κρέμα γάλακτος
6 αυγά
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
Βράστε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι, και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνετε το ζεστό μείγμα στα αυγά, τα ανακατεύετε, τα ξαναβάζετε στο κατσαρολάκι και αφήνετε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Θα πρέπει να είναι αρκετά παχύ. Τέλος προσθέστε το ξύσμα και ανακατέψτε. Έπειτα βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και μόλις κρυώσει λίγο το βάζετε για 15′ στο ψυγείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου