Η σπιτική μαρμελάδα φράουλα είναι πολύ εύκολη και αξίζει τον κόπο, γιατί είναι απίστευτα πιο αρωματική. Άν βρείτε βιολογικές φράουλες ακόμα καλύτερα!!!
Υλικά
1 κ. Φράουλες
600 γρ. ζάχαρη
1/4 φλ. χυμό λεμόνι
~~~~~~~~~~~~~~~~
Πώς τήν φτιάχνουμε
1.Οι φράουλες πρέπει να είναι ώριμες αλλά γερές. Τις πλένουμε καλά, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε λεκάνη. Τις λιώνουμε με το χέρι
2. Τις ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού.
3. Τις αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία 105° -η μαρμελάδα πέφτει σε παχύρρευστη μάζα από το κουτάλι-
3. Τις αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία 105° -η μαρμελάδα πέφτει σε παχύρρευστη μάζα από το κουτάλι-
4. Αφού κρυώσει, τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τη φυλάμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου