Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Πώς να φτιάξετε σπιτικές καραμελίτσες με άρωμα τριαντάφυλλο


Δέν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να κεράσουμε καραμελίτσες νόστιμες σπιτικές, που τις φτιάξαμε με τα χεράκια μας!!!Τίς βρήκα στο site του κ. Ηλία Μαμαλάκη.




ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

1 κιλό ζάχαρη
400 γραμμ. γλυκόζη
Ροδοπέταλα
400 γραμμ. νερό
...

ΒΗΜΑΤΑ:
1.Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα 400γρ νερό, μισό κιλό ζάχαρη. Όσο λιώνει, προσθέτετε ροδοπέταλα, ανακατεύετε και όταν σιγοβράσουν, τα σουρώνετε από το σιρόπι, πιέζοντάς τα με κουτάλι να βγάλουν όλο τους το άρωμα. Τα αποσύρετε από τη κατσαρόλα.

2.Στη κατσαρόλα που έχει μείνει πια μόνο το σιρόπι, προσθέτετε άλλο μισό κιλό ζάχαρη και όταν η θερμοκρασία του νερού φτάσει στους 100ο, προσθέτετε 400 γρ γλυκόζη (την έχετε ζεστάνει προηγουμένως λίγο σε φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσει ευκολότερα).

3.Βράζετε τα υλικά στους 155ο για ν’ αρχίσει να εξατμίζεται το νερό και να γίνει το σιρόπι.

4.Τεστάρετε σταδιακά αν το σιρόπι είναι στο στάδιο που επιθυμείτε με τον εξής τρόπο: Βουτάτε τα δάχτυλά σας σε κρύο νερό, στη συνέχεια στη κατσαρόλα με το σιρόπι και μετά πάλι σε κρύο νερό. Τεστάρετε αν το σιρόπι που μένει στο χέρι μας μπορεί να πάρει το σχήμα μπαλίτσας και μόνο αν βάζοντάς τη στο στόμα δεν κολλάει στα δόντια. Αλλιώς συνεχίζετε το βράσιμο.

5.Μόλις το σιρόπι είναι έτοιμο, το μοιράζετε σε δύο επιφάνειες σιλικόνης (ή σε μάρμαρο με λίγο λάδι). Το μισό το αφήνετε όπως είναι, ενώ στο άλλο μισό έχετε πρσθέσει λίγο χυμό φραμπουάζ.

6.Αφήνετε για λίγο να κρυώσουν και αρχίζετε να μαζεύετε με τα δάχτυλα το σιρόπι το οποίο πρέπει να έχει πάρει μορφή υγρής καραμέλας, προς τα μέσα, δίνοντάς του σχήμα μπάλας.

7.Απλώνετε και αναδιπλώνετε τις καραμέλες μέχρι που γίνονται η μια όλο και πιο άσπρη και η άλλη όλο και πιο κόκκινη. Σταματάτε μόλις σκληρύνουν και τις πλάθετε σε ρολά, όπως μια ζύμη.

8.Πλέκετε κοτσίδα την άσπρη με την κόκκινη καραμέλα και τελειώνετε κόβοντάς τες με
ψαλίδι.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου