Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Πασχαλινό τσουρέκι



Εύκολο Πασχαλινό τσουρέκι για αρχάριες νοικοκυρές και όχι μόνο!!!


Υλικά

2 κιλά αλεύρι (1 κιλό σκληρό και 1 για όλες τις χρήσεις)
200 γρ. μαγιά νωπή
8 αυγά
800γρ. (2 κουτιά) ζαχαρούχο γάλα
1 ποτήρι νερού σογιέλαιο
½ λίτρο χλιαρό νερό
1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
3-4 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
1 αυγό για επάλειψη
 
 
 
 
Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε και τα δύο αλεύρια. Βάζουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και αφήνουμε για 10 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη μαγιά τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη που κολλά στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει καλά (για περίπου 1 ½ ώρα).
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθουμε τα τσουρέκια για το πρώτο ταψί και ξανασκεπάζουμε τη ζύμη που έμεινε. Για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια όταν πλάθουμε τα τσουρέκια, τα βουτάμε σε λίγο λάδι και συνεχίζουμε. Αλείφουμε τα τσουρέκια με ένα πινελάκι που έχουμε βουτήξει σε χτυπημένο αυγό, για να πάρουν πιο ωραίο χρώμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και μόλις είναι έτοιμος ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Προετοιμάζουμε τα τσουρέκια για το επόμενο ταψί. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου