Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Pancakes / Τηγανίτες


Οι τηγανίτες γίνονται πανεύκολα.Συνήθως τις τρώμε πρωινό αλλά γιατί όχι και απογευματινό με βούτυρο, μέλι, ή ακόμα και φρούτα.Ταιριάζουν πολύ με φράουλες και βατόμουρα!


Υλικά
2 αβγά
1/3 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 βανίλια
2 κούπες αλεύρι
λίγο λάδι
μέλι
κανέλα

Χτυπήστε τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε στη συνέχεια και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να πήξει.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε μια κουταλιά λάδι και αφήστε το να ζεσταθεί. Με ένα κουτάλι ρίξτε ένα μέρος του χυλού. Αφήστε την τηγανίτα που θα δημιουργηθεί να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας την και από τις δυο πλευρές. Βγάλτε την από το τηγάνι και σερβίρετε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου