Ιταλικό πιάτο, λατρεμένο και αγαπημένο ever!!!
Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλο (γύρω στο 1 κιλό)
αλάτι και φρέσκο πιπέρι
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1/4 μανιτάρια (και αυτά ψιλοκομμένα)
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα άσπρο κρασί
1 κουτί τομάτες κονσέρβα μαζί με το χυμό
1/2 κουταλάκι ρίγανη
ελάχιστο κόκκινο πιπέρι
4 στήθη κοτόπουλο (γύρω στο 1 κιλό)
αλάτι και φρέσκο πιπέρι
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1/4 μανιτάρια (και αυτά ψιλοκομμένα)
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα άσπρο κρασί
1 κουτί τομάτες κονσέρβα μαζί με το χυμό
1/2 κουταλάκι ρίγανη
ελάχιστο κόκκινο πιπέρι
Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίξτε μέσα το κοτόπουλο, αφήστε το να ροδίσει αρκετά και από τις δυο πλευρές (υπολογίστε γύρω στα 10 λεπτά). Βγάλτε το και χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πιπεριά, σκεπάστε τα και αφήστε τα να μαγειρευτούν, ανακατεύοντάς τα μέχρι να μαλακώσουν (4 λεπτάκια). Ρίξτε τα μανιτάρια και ανακατέψτε τα για μισό λεπτό. Μετά προσθέστε το κρασί, το ντοματόζουμο και τα ντοματίνια, το κόκκινο πιπέρι και τη ρίγανη. Αφήστε τα άλλα 10 λεπτά. Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, ανακατέψτε ξανά και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά όταν το κοτόπουλο θα έχει μαγειρευτεί πλήρως (μπορεί να πάρει και 20 λεπτά).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου