Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

French Onion soup / Γαλλική κρεμμυδόσουπα


Μία ωραία συνταγή για γαλλική κρεμμυδόσουπα βρήκα εδώ!Ελαφριά & νοστιμότατη!!!


70 γρ. βούτυρο
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
3/4 φλιτζανιού κονιάκ
3 κούπες νερό
ζωμό βοδινού διαλυμένο σε 1 λίτρο νερό
2 φύλλα δάφνης
1 1/5 κουτάλια σούπας αλεύρι
φύλλα από θυμάρι
Αλάτι
και φρυγανιαστό ψωμί με γραβιέρα

Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή, είναι να καραμελώσουν σωστά τα κρεμμύδια. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίξτε τα κρεμμύδια. Αλατίστε τα. Ανακατεύετε συνέχεια (μπορεί να σας πάρει και 20 λεπτά, υπομονή το καλό πράγμα αργεί αν γίνει) μέχρι να καραμελώσουν.
Παράλληλα έχετε βάλει το κονιάκ σε μία άλλη κατσαρόλα, και το αφήνετε μέχρι να πάρει την πρώτη βράση (1 λεπτάκι). Προσθέστε το ζωμό βοδινού και τη δάφνη και αφήστε τα να κοχλάσουν. Βγάλτε τα από τη φωτιά.
Στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε επί 2 συνεχόμενα λεπτά. Προσθέστε και το μείγμα του ζωμού και του κονιάκ και συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι να αρχίζουν όλα τα υλικά να δένουν. Μειώνετε τη θερμοκρασία και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου μισή ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα (πάλι; ναι πάλι!). Βγάλτε και τα φύλλα δάφνης και προσθέστε το θυμάρι και μαντέψτε… Ανακατεύετε!


Για τις φέτες ψωμιού με γραβιέρα:
Προθερμαίνεται το φούρνο σας.
Παίρνετε 3-4 φέτες ψωμί από μπαγκέτα. Ρίχνετε πάνω τους λίγο λάδι και τις βάζετε στο φούρνο μέχρι να φρυγανιστούν. Μόλις τις δείτε και πάρουν λίγο χρώμα βγάλτε τις από το φούρνο και ρίξτε από πάνω 80 γρ. τριμμένη γραβιέρα. Ξαναβάλτε και αφήστε μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρετε τη σούπα σας ζεστή σε μπολ, βάζοντας από πάνω τις φέτες ψωμιού με το τυρί





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου