Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Souvers / DIY









Οι οδηγίες  στο www.theidearoom.net είναι αρκετά απλές και το κόστος δημιουργίας τους είναι ελάχιστο! Το μόνο που χρειάζεστε είναι άδεια αλουμινένια κουτάκια, σιλικόνη ή δυνατή κόλλα, και ανάλογα με την προτίμησή σας, κομμάτια φελλού, μικρά πλακάκια ή χοντρό χαρτόνι για μακέτες.



Βήμα 1:
Αδειάστε καλά το κουτάκι της επιλογής σας και ξεπλύνετε το με νερό. Στη συνέχεια - και με μεγάλη προσοχή για να μην κοπείτε, καθώς το υλικό είναι ιδιαίτερα κοφτερό- κόψτε με ένα κοπτάκι την κορυφή και τη βάση του κουτιού (Προτείνεται να φοράτε γάντια όταν το κάνετε αυτό προς αποφυγή τραυματισμών).
Κατά τη φάση της κοπής, προσπαθήστε να σώσετε όσο μεγαλύτερο μέρος της επίπεδης επιφάνειας του κουτιού γίνεται, έτσι ώστε να μπορέσετε να προσδώσετε το κατάλληλο μέγεθος στο σουβέρ σας. Πριν περάσετε στο επόμενο βήμα, κόψτε το σημείο ένωσης της επίπεδης επιφάνειας και διαμορφώστε ένα τετράγωνο πλαίσιο από το αλουμινένιο κουτί, στη διάσταση που θέλετε για το τελικό σας σουβέρ


Βήμα 2:
Χρησιμοποιήστε σιλικόνη ή ένα glue gun  και τοποθετήσετε το κομμάτι αλουμινίου είτε σε ένα μικρό πλακάκι 10x10 cm όπως προτείνει το The idea room”, ή για μεγαλύτερη ευκολία σε ένα κομμάτι φελλού ή χοντρού χαρτονιού στις επιθυμητές διαστάσεις.
Ασκήστε πίεση ώστε να εφάπτονται καλά οι δύο επιφάνειες και αφαιρέστε προσεκτικά τυχόν υπολείμματα σιλικόνης ή κόλας με ένα υγρό πανί (θέλει προσοχή στην ποσότητα που βάζετε, ώστε να μην εξαπλωθεί όταν ασκηθεί πίεση από τις 2 επιφάνειες).


Βήμα 3:
Έχοντας ολοκληρώσει την κατασκευή όλων των σουβέρ, καλύψτε τα με ένα χαρτί και τοποθετήστε πάνω τους επίπεδα βαριά αντικείμενα (πχ. μία στοίβα από βιβλία), αφήνοντάς τα να στεγνώσουν για μία περίπου ημέρα.
Βήμα 4:
Την επόμενη μέρα, μπορείτε να περάσετε πάνω από τις αλουμινένιες επιφάνειες ένα βερνίκι, έτσι ώστε να προστατευτούν και να  μην ξεφλουδίσουν ή ξεκολλήσουν από τη χρήση



Βήμα 5:
Ανάλογα με το υλικό που έχετε χρησιμοποιήσει ως βάση (κυρίως αφορά την περίπτωση που χρησιμοποιήσετε πλακάκι), μπορείτε αν θέλετε να βάλετε κάποια προστατευτικά για την αποφυγή γρατσουνιών στις επιφάνειες που τοποθετείτε τα σουβέρ!
Είστε έτοιμοι! Τώρα μένει να βρείτε μία θέση για τα νέα σας σουβέρ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου