Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

boem κρουαζιέρα στο Νείλο





Σχεδόν κάθε οργανωμένο tour στήν Αίγυπτο περιλαμβάνει μια ολιγοήμερη κρουαζιέρα στο Νείλο με μεγάλα πολυτελή ποταμόπλοια.Εδώ  όμως  μιλάμε  για  άλλη  κατάσταση!εδώ  μιλάμε  για  χλιδοκατάσταση!!!επειδή  τα  λόγια  είναι  περιτά  και  για του λόγου το  αληθές....vouala !!!!!


Πιο μεγάλα από τις φελούκες (τα μικρά πλοιάρια με πανιά που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι για τις μετακινήσεις τους), αλλά και πιο οικεία από τα απρόσωπα κρουαζιερόπλοια, τα dahabiyya είναι οι απόγονοι των πλοίων που μετέφεραν τον χρυσό των Φαραώ, εξ’ ου και το όνομά τους που σημαίνει «χρυσά».



Οι κρουαζιέρες ξεκινούν από την Έσνα, μια πόλη 40 περίπου χιλιόμετρα νότια του Λούξορ. Διαρκούν μία βδομάδα και περιλαμβάνουν επισκέψεις σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής αλλά και βουτιές στο Νείλο και βόλτες στην έρημο, συνοδεία πάντα καταρτισμένων ξεναγών. Το τέλος της διαδρομής είναι το Ασουάν με τη γέφυρα και το επιβλητικό του φράγμα.

 Στα πλοία αναβιώνει η χαλαρή ατμόσφαιρα του 19ου αιώνα, όταν η Αίγυπτος είχε αρχίσει να δέχεται τους πρώτους μποέμ τουρίστες που έκαναν την ίδια διαδρομή με σαφώς λιγότερα μέσα.
Για να ενισχύσουν αυτήν την αίσθηση, τα πλοία της Nour El Nil σβήνουν τις μηχανές, ανοίγουν τα γιγάντια ριγέ λευκά και κόκκινα πανιά τους και αφήνουν τους ανέμους του ποταμού να παρασύρουν το σκάφος σε ένα ταξίδι στους αρχαιολογικούς θησαυρούς της χώρας.
Κι όταν οι εικόνες της διαδρομής θα σας έχουν μαγέψει ολοκληρωτικά, τόσο που θα νομίζετε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από την εποχή των Φαραώ, το επιβλητικό φράγμα του Ασουάν θα σας υπενθυμίσει ότι βρίσκεστε στη σύγχρονη Αίγυπτο.
                                                                            via                





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου