Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Eggplant salad / Μελιτζανοσαλάτα




Προετοιμασία 10 λεπτά (via)
Ψήσιμο 35 λεπτά
Συντήρηση 7 ημέρες



Υλικά -1 κιλό μελιτζάνες
-αλάτι χοντρό
-1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
-150 ml ελαιόλαδο
-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-50 ml ξίδι
-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο



Eκτέλεση
Tρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις βάζουμε στον φούρνο (ακόμα καλύτερα στα κάρβουνα). Ψήνουμε για 30-35 λεπτά και ελέγχουμε αν έχουν γίνει τρυπώντας τες με ένα πιρούνι. Aν έχουν μαλακώσει, είναι έτοιμες. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε πλαστική σακούλα και τις κλείνουμε καλά για 10 λεπτά (με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα). Bγάζουμε τις μελιτζάνες από τη σακούλα, τις ξεφλουδίζουμε, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια ρίχνουμε πρώτα το αλάτι, το σκόρδο, την πιπεριά, το ξίδι και τέλος το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό.

Tip: Aν θέλουμε να κρατήσουμε λίγο τη γεύση της καπνιστής μελιτζάνας, μπορούμε να αφήσουμε μερικά κομματάκια φλούδας. Eπίσης, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου