Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Steamed seafood mix with two accompanying sauces / Θαλασσινά αχνιστά με δύο συνοδευτικές σάλτσες



Η γεύση της θάλασσας στο πιάτο σας!




Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό όστρακα (μύδια, φούσκες, χτένια κτλ.)
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 φρέσκα κρεμμύδια,ψιλοκομμένα
100 ml λευκό ξηρό κρασί
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα με ντοματίνια

10 ντοματίνια, κομμένα στα 4
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. βασιλικό
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα μουστάρδας

3 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι




Εκτέλεση:

Σάλτσα με ντοματίνια:
 Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο ώστε να ενωθούν τα αρώματα.

Σάλτσα μουστάρδας:

 Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με της προηγούμενης σάλτσας.

Οστρακα: Πλένουμε καλά τα όστρακα για να φύγουν τα ασβεστώματα που τυχόν έχουν. Τα βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη στη φωτιά για 20 λεπτά. Οταν την ξεσκεπάσουμε, ξεχωρίζουμε τα όστρακα που δεν έχουν ανοίξει και τα πετάμε.
Συνοδεύουμε με τις σάλτσες μας.













2 σχόλια:

  1. Αν και δεν θα χαλάλιζα τις φούσκες, οφείλω να ομολογήσω η συνταγή είναι εξόχως ερεθιστική για τους αδένες. Τους σιελογόνους εννοείται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την έχω κάνει στο παρελθόν την συνταγή χωρίς φούσκες και ο λόγος ήταν, όχι επειδή δεν τις είχαμε αλλά επειδή 'εξαφανίστηκαν' προτού μπούνε στην κατσαρολα μαζί με τα άλλα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή