Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

My tomato project - Η χαρά της δημιουργίας




 Την προηγούμενη βδομάδα ήρθαν οι ντομάτες (ρόμα) που παράγγειλα και έτσι όλο το σαββατοκύριακο ασχολήθηκα μ' αυτές τις κατακκόκινες βασίλισσες του καλοκαιριού! Έφτιαξα σάλτσα ντομάτας, λιαστές ντομάτες και η φλούδα τους έγινε ένα πολύ ωραίο αποξηραμένο μπαχαρικό. 
 Για την σάλτσα ντομάτας  εδώ. Δείτε το χρώμα της και θα καταλάβετε! Δύο κουταλιές τις σούπας αρκούν να φτιάξεις ένα γεύμα.Έγινε πηχτή, χωρίς νερά δηλ. σχεδόν πελτές!Την γεύση να περιγράψω μόνο μπορώ. Φανταστική! 
Τις λιαστές ντοματούλες τις έκοψα ροδέλες τις έβαλα χοντρό αλάτι πάνω τους και τις άφησα στον ήλιο 4-5 μέρες σκεπασμένες με γάζα (η τούλι άν έχετε). Το βράδυ τις έβαζα μέσα, για τυχόν υγρασίες. Όταν ήταν έτοιμες τις έβαλα σε ένα βαζάκι με ένα δοντάκι σκόρδο και ρίγανη γεμίζοντας το με ελαιόλαδο.
Τις φλούδες από τις ντομάτες για την σάλτσα δεν τις πέταξα, αλλά τις κράτησα και τις αποξήρανα στον φούρνο στους 100 βαθμούς μέχρι να γίνους πολύ ψιλές και ελαφριές (σαν τσίπς). Μετά τις πέρασα στο multi και έγιναν ένα ωραίο μπαχαρικό για σουπίτσες
Δεν πέταξα τίποτα, αντιθέτως 'εκμεταλεύτηκα' τα πάντα. Η φύση μας τα δίνει απλόχερα!  


     












6 σχόλια:

  1. φαινονται ολα υπεροχα!θα φτιαξω τις λιαστεσ ντοματες!μπορω να βαλω οποια ποικιλια ντοματας θελω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστώ Ειρήνη! καλύτερα θα ήταν να δοκιμάσεις με ρόμα, έχει τώρα πολλές και σε πολύ καλή τιμή.(διάλεξε σφιχτές να μην έχουν πολλά σποράκια). Για άλλη ποικιλία επιφυλάσσομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο σου!Πολύ χαίρομαι όλους όσους φτιάχνουν τέτοια, μιας κι εγώ δεν καταπιάνομαι καθόλου.Καλό φθινόπωρο σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλό φθινόπωρο και σε σένα Αναστασία! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. την εβαλα στην γεωπονικη ιστοσελιδα που γραφω την αναρτηση σου μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή