Θα εντυπωσιάσετε τους μικρούς και μεγάλους φίλους σας με τις παγωτοφέτες καρπουζιού!!!
Υλικά
· Έτοιμο σορμπέ λεμόνι
· Έτοιμο παγωτό βανίλια ή σορμπέ ανανάς
· Ροζοκόκκινο σορμπέ φρούτων που θα βρείτε χύμα σε ζαχαροπλαστεία (να ταιριάζει το χρώμα με το εσωτερικό του καρπουζιού)
· Σοκολατένιες νιφάδες.
Εκτέλεση
1. Πριν από κάθε στρώση αφήστε το αντίστοιχο σορμπέ ή παγωτό να μαλακώσει για μερικά λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε. Το ροζοκόκκινο σορμπέ αναμίξτε το πρώτα με τις σοκολατένιες νιφάδες.
2. Χρησιμοποιήστε ένα κυκλικό ταψάκι αφού πρώτα το στρώσετε με λαδόκολλα αν στο τέλος θέλετε να μετακινήσετε όλο το γλυκό σε πιάτο σερβιρίσματος
3. Ξεκινώντας με το λεμόνι, απλώστε το σορμπέ γύρω γύρω από το τοίχωμα του ταψιού σας σε μία στρώση των 5-6 εκατοστών ύψος και 2,5 φάρδος.
4. Βάλτε το ταψάκι στην κατάψυξη μέχρι να γίνει αρκετά σταθερό το σορμπέ
5. Επαναλάβετε το βήμα 3 με το παγωτό βανίλια αυτή τη φορά το οποίο θα στρώσετε σε ίδιο ύψος αλλά φάρδος 2 εκατοστά το πολύ
6. Βάλτε πάλι στην κατάψυξη να παγώσει
7. Επαναλάβετε το βήμα 3 με το τελευταίο σορμπέ (με τις σοκολατένιες νιφάδες)
8. Πάλι στην κατάψυξη να παγώσει
9. Πριν το σερβίρισμα ξεκολλήστε το απ’ τα τοιχώματα χρησιμοποιώντας ένα λεπτό και κοφτερό μαχαίρι και μετά κόψτε τριγωνικές φέτες
Tips: Αν θέλετε να μην σας λιώσει πολύ γρήγορα μετά το σερβίρισμα καλύτερα τότε να το σερβίρετε σε χάρτινα πιάτα κι όχι κανονικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου