Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Spaghetti with crabs / Ζυμαρικά με καβούρια



Βρήκα πολύ ωραία καβουράκια στην αγορά και είπα να τα κάνω με ζυμαρικά.Έγιναν τρέλλα. Άχ! πόσο θα 'θελα να μπορούσα να ποστάρω και μυρωδιές ....





1. Καθαρίζουμε και κόβουμε 2-3 καβούρια στα δύο. Τα σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με σκορδόλαδο για 3΄. Σβήνουμε με ούζο και κατόπιν τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βράζουμε. σε μια κατσαρόλα.Μόλις βράσουν 4'-5' τα βάζουμε σε μιά πιατέλα και κρατάμε το ζουμί τους.
2. Μέσα στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε 6 ντομάτες περασμένες στο multi . Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κ γλ. ζάχαρη, μισή καυτερή πιπεριά, αλάτι και πιπέρι. Σε 5-6΄ η σάλτσα μας θα  είναι έτοιμη.
3 Βράζουμε τα σπαγγέτι (500γρ), με το ζουμί των καβουριών, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την σάλτσα. Προσθέτουμε τα καβούρια, τα αφήνουμε για 2΄, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου