Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Shrimp 'saganaki' / Γαρίδες σαγανάκι


Οι γαρίδες σαγανάκι μου φέρνουν στο νού.. Ελλάδα, ήλιο, θάλασσα, ούζο, καλή παρέα .... Απολαυστικός μεζές που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο!!!









Υλικά για 2 άτομα:
12 ολόκληρες γαρίδες καθαρισμένες αλάτι, πιπέρι
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μπολ φρέσκιας τριμμένης ντομάτας
2 κ. του γλυκού πελτέ ντομάτας
100 γραμ.τυρί φέτα
 



ΒΗΜΑΤΑ:
1.Σε μια κατσαρόλα, βάζετε νερό να βράζει. Προσθέτετε λίγο αλάτι και στη συνέχεια ρίχνετε ολόκληρες τις γαρίδες.

2.Αφήνετε να βράσουν για 2-3 λεπτά. Τις αποσύρετε από την κατσαρόλα και τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο, ενώ φυλλάτε το ζωμό που έβρασαν.

3.Σε άλλη κατσαρόλα, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, αφήνετε λίγο να κάψει και προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.

4.Ανακατεύετε μέχρι το κρεμμύδι να πάρει χρυσό χρώμα. Προσθέτετε τη φρέσκια ντομάτα, ανακατεύετε, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγο από τον ζωμό που έβρασαν οι γαρίδες και που έχετε φυλάξει .

5.Περιμένετε να πάρουν μια βράση και ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύετε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και σβήνετε τη φωτιά.

6.Παίρνετε 2 σαγανάκια και βάζετε στον πάτο του καθενός 5-6 γαρίδες.

7.Από πάνω θρουλιάζετε τη φέτα και σκεπάζετε με τη σάλτσα.

8.Βάζουμε τα σαγανάκια στον φούρνο για 3-4 λεπτά για να γκρατιναριστεί.

Σερβίρετε.












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου