Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Κρίταμα


Τα κρίταμα φυτρώνουν στα βράχια δίπλα στη θάλασσα, γύρω γύρω στα ακρογιάλια.Μπορείτε να το μαζέψετε τον Ιούνιο και να το φτιάξετε τουρσί.


Μαζεμένα κρίταμα



Τα χρησιμοποιούμε για να δώσουμε γεύση και άρωμα στην ντοματοσαλάτα ή σαν μεζέ για το τσίπουρο με λαδάκι και ξύδι.




Κρίταμα τουρσί (via)
(Συνταγή για: 1 βάζο του 1 λίτρου)

Υλικά συνταγής:
Κρίταμο: 3 κούπες περίπου
Αλάτι: 1/2 κούπα + 3 κουταλιές σούπας
Νερό: 1 κούπα
Ξύδι: όσο πάρει

Οδηγίες:

1. Βάζετε μπόλικο νερό σε κατσαρόλα, μαζί με την μισή κούπα αλάτι, να βράσει. Ρίχνετε το κρίταμο, το αφήνετε 10 - 15 δευτερόλεπτα και το στραγγίζετε.
2. Στεγνώνετε το κρίταμο με πετσέτες ή χαρτί κουζίνας και το βάζετε σε βάζο. Ανακατεύετε τις 3 κουταλιές αλάτι με την μία κούπα νερό και το ρίχνετε στο βάζο με το κρίταμο. Συμπληρώνετε με το ξύδι και κλείνετε το βάζο

3. Φυλάτε το βάζο σε σκοτεινό μέρος. Μετά από 1 μήνα είναι έτοιμο.








2 σχόλια:

  1. Εισαι πολυ τυχερη!Εχω ξανακουσει γι αυτο και πολυ θα ηθελα να το δοκιμασω.Επισης συγχαρητηρια για το blog σου!,εριξα μια ματια και μου αρεσε πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια! άν έχεις την ευκαιρία δοκίμασε το είναι ωραίο και ξεχωριστό μεζεδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή