Είμουν τυχερή γιατί βρήκα βερίκοκα από ένα παππού που έχει χωράφι με βερικοκιές. Όταν είναι βιολογικά τα προιόντα, η αλήθεια είναι πώς η γεύση είναι αλλιώτικη, μυρίζει χωριό......η μαρμελάδα πέτυχε, το χρώμα της είναι χρυσαφί και η γεύση μούρλια!!!
(η συνταγή αφιερωμένη στην Κατερίνα)
Υλικά
1,5 κιλ. ώριμα βερίκοκα
750γρ. ζάχαρη
χυμό από ένα λεμόνι
750γρ. ζάχαρη
χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα βερίκοκα και τα χωρίζουμε μ' ένα μαχαιράκι στην μέση.
Αφαιρούμε το κουκούτσι και τ΄αφήνουμε για λίγο σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Στη συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα μια στρώση βερίκοκα, μια στρώση ζάχαρη, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 8-10 ώρες περίπου.Με το ζουμί που θα αφήσει τόσες ώρες βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν δούμε και δέσει στα 30' περίπου λεπτά ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι.Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη, την αφήνουμε να 'κάτσει' λίγο με ανοιχτό καπάκι πάντα.Έπειτα την βάζουμε ζεστή, σε ζεστά αποστειρωμένα βαζάκια, σφραγίζουμε και τα τοποθετούμε ανάποδα.
Αφαιρούμε το κουκούτσι και τ΄αφήνουμε για λίγο σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Στη συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα μια στρώση βερίκοκα, μια στρώση ζάχαρη, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 8-10 ώρες περίπου.Με το ζουμί που θα αφήσει τόσες ώρες βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν δούμε και δέσει στα 30' περίπου λεπτά ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι.Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη, την αφήνουμε να 'κάτσει' λίγο με ανοιχτό καπάκι πάντα.Έπειτα την βάζουμε ζεστή, σε ζεστά αποστειρωμένα βαζάκια, σφραγίζουμε και τα τοποθετούμε ανάποδα.
Tips
1)Τα βαζάκια τα πλένουμε και τα τοποθετούμε ανάποδα στο φούρνο στους 150 βαθμούς για ένα τέταρτο μαζί με τα καπάκια και είναι έτοιμα.
2)Άν θέλετε προσθέστε μιά βανίλια κατά την διάρκεια του βρασίματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου