Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Strawberry Sorbet / Sorbet φράουλα


Όταν είμασταν παιδιά ορίζαμε το καλοκαίρι από τον αριθμό των παγωτών που είχαμε καταναλώσει. Αυτή η συνήθεια ακόμα με ακολουθεί...μαζί με τα μπάνια!
Μιά που είμαστε στην εποχή που μπορούμε να βρούμε εύκολα φραουλίτσες, άς φτιάξουμε ένα δροσερό ελαφρύ Sorbet κι άς αρχίσουμε το μέτρημα!!!......

  
    Υλικά (via)

  • 550 ml νερό 
  • 360 γρ. ζάχαρη
  • 85 γρ. γλυκόζη
  • 1 φύλλο(α) ζελατίνη
  • 800 γρ. φράουλες


Πώς το φτιάχνουμε
Μαλακώνω τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή στη χύτρα βράζω το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη. Ανακατεύω να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφού πάρει βράση το μείγμα, κατεβάζω από τη φωτιά, στραγγίζω τη ζελατίνη και την προσθέτω. Ανακατεύω να διαλυθεί.
Πλένω και καθαρίζω καλά τις φράουλες. Αφαιρώ το κατσανάκι τους και τις πολτοποιώ με το ειδικό εργαλείο. Σε 100γρ. φράουλα πολτό βάζω 150γρ. σιρόπι. Οπότε ζυγίζω τις φράουλες μου κι αναλόγως χρησιμοποιώ το σιρόπι που έχω βράσει.
Αν μου βγαίνει πολύ γλυκό το σορμπέ για τα γούστα μου, μπορώ να "σπάσω" τη γλύκα του με λίγο χυμό λεμονιού.
Αποθηκεύω σε ανοξείδωτο σκεύος, στην κατάψυξη. Ανά 30', βγάζω και δουλεύω το μείγμα στο μίξερ και ξανά πίσω στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνω 3 φορές.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου