{image via}
Ρυζόγαλο αγαπημένο μου!!! Εύκολο νόστιμο και θρεπτικό, τρώγεται όλες τις ώρες!
Συστατικά
- 4 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1/2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ καρολίνα
- Λίγο αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 4 κ.γ. κορν-φλαουρ.
- Κανέλα
Τρόπος μαγειρέματος
1 Βάλε το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό και λίγο αλάτι
2 Ταυτόχρονα ζέστανε το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει. Από τα 4 φλιτζάνια γάλα κράτα μισό, για να διαλύσεις το κορν-φλαουρ και τη βανίλια
3 Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό ρίξε το γάλα με τη ζάχαρη. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το μείγμα να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά
4 Διάλυσε το κορν φλάουρ με τη βανίλια στο γάλα που κράτησε και πρόσθεσε το στο υπόλοιπο μείγμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου