Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Rice pudding / Ρυζόγαλο



{image via}


Ρυζόγαλο αγαπημένο μου!!! Εύκολο νόστιμο και θρεπτικό, τρώγεται όλες τις ώρες!



Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ καρολίνα
  • Λίγο αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 4 κ.γ. κορν-φλαουρ.
  • Κανέλα


Τρόπος μαγειρέματος 

1 Βάλε το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό και λίγο αλάτι 
2 Ταυτόχρονα ζέστανε το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει. Από τα 4 φλιτζάνια γάλα κράτα μισό, για να διαλύσεις το κορν-φλαουρ και τη βανίλια 
3 Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό ρίξε το γάλα με τη ζάχαρη. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το μείγμα να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά 
4 Διάλυσε το κορν φλάουρ με τη βανίλια στο γάλα που κράτησε και πρόσθεσε το στο υπόλοιπο μείγμα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου