Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Zucchini blossoms / ΚολοκυθοΑνθοί



 



            Καταρχήν, με το που θα αγοράσετε ή  μαζέψετε  τους κολοκυθοανθούς μην τους βάλετε στο ψυγείο, αλλά σε μια γαβάθα με νερό με το άνθος τους προς τα έξω. Αυτό θα τους βοηθήσει να διατηρηθούν φρέσκοι μέχρι να τους μαγειρέψετε.  Τα λουλουδάκια τρώγονται αρωματικά και πεντανόστιμα!!!



Τα υλικά μας
για 20 κολοκυθοανθούς
20 κολοκυθοανθούς
150 gr. ανθότυρο θρυμματισμένο
2 φλύτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγγιστό
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι γλασσέ
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
1 μικρό κολοκυθάκι 
2-3 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαόλαδο


Ας δούμε πώς φτιάχνονται

Καθαρίζουμε και πλένουμε προσεκτικά τους ανθούς.
Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τα τυριά,το γιαούρτι,το ρύζι,το κολοκυθάκι το οποίο το περνάμε από τρίφτη χοντρό,τον δυόσμο,το πιπέρι,ελαιόλαδο και αλατίζουμε προσεκτικά,επειδή το κεφαλοτύρι είναι αλμυρό.
Γεμίζουμε τους ανθούς και τους τοποθετούμε σε ταψί.
Περιχύνουμε με ένα ποτήρι νερό,ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45-50 λεπτά.
Σερβίρονται ζεστοί!

               Καλοφάγωτοι!!!!











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου