Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Morocco

                                                

Οι φιλοξενία των Μαροκινών είναι ζεστή και εγκάρδια και  αν καταφέρετε να ξεχωρίσετε τον απλό καθημερινό άνθρωπο που θα σας πιάσει την κουβέντα  τότε σίγουρα θα καταλήξετε στο σπίτι του για ένα τσάι ή ακόμα και για ένα γεύμα.  Βγάλτε τα παπούτσια σας πριν μπείτε σε ένα Μαροκινό σπίτι και φορέστε τις παντόφλες που πιθανότατα θα σας δώσουν,  δώστε με εγκαρδιότητα το χέρι σας, και θυμηθείτε να μην χρησιμοποιήσετε ποτέ το αριστερό σας χέρι για φαγητό ή για να πάρετε κάτι από το τραπέζι.


 Most live there in the villages with very little, and who work so very hard to keep what they have, yet still wear the biggest smiles and have such joy of heart — and the cats are everywhere and very, very happy too.


Ταξιδεύοντας στο Μαρόκο, όσο ζέστη κι αν κάνει καλό είναι το ντύσιμό σας  να μην αφήνει ακάλυπτους τους ώμους  και να αποφύγετε τα σορτς και τις κοντές φούστες. Οι γυναίκες είναι περιορισμένες στο σπίτι, στα δημόσια (γυναικεία) λουτρά και στις ταράτσες των σπιτιών, που εκτυλίσσεται και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνικής τους ζωής.  Το μεγαλύτερο νυφοπάζαρο της χώρας, γίνεται στο Imilchil,  με χιλιάδες ανθρώπους να συγκεντρώνονται από διάφορα μέρη και κρατά 3  μέρες Στην παλιά πόλη του Μαρακές σχηματίζουν ένα πραγματικό λαβύρινθο με καταστήματα με χειροποίητα είδη που πολλές φορές κατασκευάζονται μπροστά στα μάτια σας και τα μοναδικά πρόσωπα των ντόπιων που σας μεταφέρουν σε εποχές του μεσαίωνα. 

Η καλύτερη εποχή να επισκεφτείτε το Μαρόκο είναι την άνοιξη, τον Μάρτιο ή το Μάιο. Οι θερμοκρασίες είναι ευχάριστες, τα λιβάδια γεμάτα ανθισμένα λουλούδια και ο ουρανός γαλάζιος.Πολλά  φιλιά
Domna  K.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου