Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Greek Salad / Χωριάτικη σαλάτα




Η  χωριάτικη  σαλάτα  είναι  από  τις  πιο  εύκολες  στην  προετοιμασία,  αυτό όμως που  πρέπει  να  θυμάστε  είναι τα  λαχανικά  να  έχουν  την  σωστή  θερμοκρασία (πριν κόψετε σαλάτα βάλτε όλα τα λαχανικά για μια ώρα στο ψυγείο) όπως επίσης και το μέγεθος που είναι κομμένα τα υλικά.

 
   Χωριάτικη  σαλάτα


ΥΛΙΚΑ (για μια μεγάλη γαβάθα)
  • 6 ντομάτες ώριμες
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1/2 αγγούρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • Κάπαρη, ελιές (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη ή θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας. Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε στη μέση και μετά σε κομμάτια. Ξεσποριάζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Τις ντομάτες τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Το κρεμμύδι το ξεφλουδίζουμε και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάζουμε τα υλικά μας, προσθέτουμε αν θέλουμε και τις ελιές και την κάπαρη και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια (πλυμένα εννοείται) ή με δυο κουτάλια.
  3. Αν δεν την σερβίρουμε αμέσως ποτέ δεν προσθέτουμε αλάτι και λάδι, γιατί οι ντομάτες μας θα βγάλουν υγρά και θα μαραθούν.
  4. Για το σερβίρισμα αλάτι, αγνό παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
    



         A Greek Salad is the easiest of salads to make.

               Greek Salad



INGREDIENTS (for a large bowl serving 6)
  • 6 large and ripe tomatoes
  • 1 green bell pepper
  • 1/2 a cucumber
  • 1 small red onion
  • Capers and olives (optional)
  • Olive oil, salt, oregano or thyme (or both)
DIRECTIONS
  1. Prepare the vegetables: wash the tomatoes and cut them in medium sized chunks. De-seed the pepper and slice it thinly. Peel the cucumber, slice it in half and cut it in small pieces. Peel and slice the onion.
  2. In a large bowl combine all the ingredients. Add the capers and olives if you want. Do not season if you are not going to serve it, because the salt makes the tomatoes go soggy.
  3. Before you serve add the olive oil (about 4 tbsp), salt, pepper and the oregano/thyme. I used fresh for mine, because it grows in my garden, but most Greek people use the dried stuff. Please try to use good olive oil, because it can ruin your beautiful salad.
                             

                                          ENJOY!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου