Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Άσπρα μούρα, μαύρα μούρα!

                                        
 Εδώ και μερικά χρόνια άρχισα να φτιάχνω γλυκό του κουταλιού μούρο, αλλά το μαύρο μούρο κατά προτίμηση.Κάνω αρκετά βαζάκια για να δώσω και σε φίλους γιατί όλοι ενθουσιάζονται!!! Τρώγετε ακόμη και πάνω σε ζεστό ψωμί με βούτυρο.




 Γλυκό  του  κουταλιού 

Τα υλικά μας

1 κιλό μούρα 
700 gr. ζάχαρη
1  λεμόνι


Ας δούμε πώς φτιάχνεται 

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μούρα (βγάζουμε  τα  κοτσανάκια).Τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη και βάζουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.Την άλλη μέρα το βάζουμε  σε δυνατή φωτιά και βράζουμε  (στην  αρχή  το  ξαφρίζουμε) μέχρι να "δέσει" το  γλυκό, ανακατεύοντας συχνά.
Στύβουμε  το  λεμόνι  και  ρίχνουμε  το  ζουμί  του  μέσα  να 
φύγει  η  πολύ  γλύκα.
Το  γλυκό  θα είναι έτοιμο όταν στέκεται παχύρεστο!
Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

Να  ξέρεται  πως  δέν  λιώνει  το  μούρο  όταν  βράζει  μένει  έτσι  όπως  το  μαζέψατε. 



                                  Καλή  επιτυχία!!!
                       





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου