3 κούπες χυμό λεμονιού(αφού τον έχουμε στραγγίξει για να πάρουμε καθαρό χυμό)
3 κούπες ζάχαρη (!!!)
3 κούπες νερό (για το σιρόπι)
2 κούπες νερό κρύο για συμπλήρωμα
2κουταλιές σούπας σιρόπι γρεναδίνης(υπάρχει σε σούπερ μάρκετ)
1. Αρχικά μην τρομάζετε από την ποσότητα της ζάχαρης, γιατί μετά μπορούμε να αραιώσουμε το ποτηράκι μας με επιπλεόν νερό ή παγάκια ή θρυμματισμένο πάγο ή ανθρακούχο νερό.
2. Οι κούπες αυτή τη φορά είναι ό,τι κούπες έχετε. Δηλαδή με την ίδια θα τα μετρήσετε όλα.
3. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι εύκολο με τις 3 κούπες ζάχαρη και 3 κούπες νερό. Απλά να βράσει για να διαλυθεί η ζάχαρη, όχι περισσότερο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά να γίνει χλιαρό.
4. Ρίχνουμε σε μεγάλο μπωλ το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το χλιαρό σιρόπι ανακατεύοντας με αυγοδάρτη και προσθέτουμε και τις 2 κούπες κρύο νερό. Επίσης ρίχνουμε και τις 2 κ.σ. γρεναδίνη ώστε να πάρει ελαφρύ ροζ (χμμ... ή σομόν χρώμα!). Αν βάλετε περισσότερη μπορεί να επηρεάσει τη γεύση...
5. Γεμίζουμε μπουκάλια(μου βγήκε περίπου 1700γρ.) και τοποθετούμε στο ψυγείο. Όπως ανέφερα, όταν θέλουμε να πιούμε ανάλογα τα γούστα αραιώνουμε με κρύο νεράκι, παγάκια, θρυμματισμένο πάγο(αυτό είναι πολύ ωραίο) ή και σόδα ή ανθρακούχο νερό!
6. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λιγότερη ζάχαρη, αν μπορείτε να την πιείτε και πιο ξινούτσικη.
καλή επιτυχία!
Τέλειο μοιάζει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάω να βάλω μια χάντρα μπλε στη λεμονιά μου μπας και προκόψει φέτος και τα πρώτα λεμόνια θα τα παντρέψω με γκρεναντίνη και σόδα!
Α, και με την ευκαιρία καλοτάξιδο το blog... welcome to the club!
@ D.R.
ΑπάντησηΔιαγραφήωω! να υποθέσω επίσημα εγκαίνια του blog!
Ευχαριστώ και τιμή μου.
Οσο για τήν χάντρα καλή ιδέα, η δικιά μου θέλει ήδη ξεμάτιασμα γιατί μου κάνει τελευταία 'νάζια'!