Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Γλυκό καλωσόρισμα

                                                                        


Ακόμα και στην εποχή μας τα γλυκά του κουταλιού αποτελούν παραδοσιακό τρατάρισμα, είναι στην κυριολεξία το γλυκό καλωσόρισμα για τον επισκέπτη του φιλόξενου περιβάλλοντος ενός ελληνικού σπιτιού, είτε αυτός έρχεται απλώς για να χαιρετίσει είτε μόνο για κουβέντα.






Το  υποβρύχιο  αγαπημένο  όλων! μικροί  μεγάλοι,  το  λατρεύουν!





Και  ο  κορμός  που  δέν  λείπει  ποτέ  από  το  σπίτι  το  καλοκαίρι.Πάντα  έχεις  ένα  γλύκισμα  για τον  απρόοπτο  επισκέπτη!δέν  χαλάει  (εξάλου  μπαίνει  κατάψυξη)  και  εγώ  προσωπικά  το  συνοδεύω  με  μία  μπάλα  παγωτό - on  the  top!
                                                                     
                 Πώς  το  φτιάχνω


Υλικά: 2  πακέτα  μπισκότα (πτι-μπέρ)
          1   πακέτο βούτυρο   (Βιτάμ  ή  φρέσκο  βούτυρο)
           2  βανίλιες
          2-3   κ. σούπας  κακάο  σε  σκόνη  ΙΟΝ 
          Ζάχαρη  άχνη  (με  το  μάτι)
          2-3  σταγόνες  μπράντι  ή   κονιάκ


          Σπάμε  τα   μπισκότα  σε  κομματάκια  μέτρια   και  βάζουμε   πρώτα  το  βούτυρο, 
 το  κακάο  και  έπειτα   άχνη,  βανίλιες , κονιάκ,  (αν  θέλετε  και   ξηρούς  καρπούς).
         Τα  ανακατεύεται  όλα  μαζί   με  τα  χέρια  και  γίνονται  μια  ωραία  μάζα.
         Έχετε   φόρμα  μακρόστενη  έτοιμη,   με  λαδόκολλα  μέσα  και  τοποθετείται   τον  κορμό.
         Το  βάζετε  στην  κατάψυξη  κατευθείαν.
         Σε  τρεις  ώρες  είναι  παγωμένο  και  έτοιμο  να  το  φάτε.
         Διατηρείτε  στην  κατάψυξη   συνέχεια  μέχρι  την  τελευταία  μπουκιά!




                                                  Καλή  επιτυχία!   
           


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου