Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Stuffed courgette flowers / Κολοκυθοανθοί γεμιστοί





Πόσο καιρό ήθελα να δοκιμάσω να φτιάξω κολοκυθοανθούς!!! Και πιό πολύ επειδή τους βλέπω έτσι ανοιχτούς και πρόσχαρους σαν να περιμένουν να γεμίσουν με το ρυζάκι και να γίνουν μπουκίτσες! Μου μάζεψε ο γείτονας μου νωρίς το πρωί, φρεσκότατους και τους έφτιαξα με συνταγή που βρήκα εδώ. Έγιναν καταπληκτικοί!!!





ΥΛΙΚΑ
20 λουλουδάκια 1 κρεμμύδι ξερό  3 φρέσκα κρεμμυδάκια  2 σκελίδες σκόρδο 2 μεγάλα μανιτάρια Portobello 2 ώριμες μικρές ντομάτες λίγο δυόσμο φρέσκο   1/2 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο 2 χούφτες γεμάτες ρύζι Καρολίνα   αλάτι πιπέρι τον χυμό από 2 λεμόνια ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε προσεκτικά τα λουλούδια και αφαιρούμε τον μίσχο από το κέντρο τους. Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε τρυπητό.
Βάζουμε στο moulti όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και με αυτό γεμίζουμε τους ανθούς ως την μέση. Τυλίγουμε τις άκρες προς το κέντρο και τοποθετούμε κυκλικά σε μια κατσαρόλα. 
Ρίχνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ακόμα ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.
Προς το τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου