Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Τraditional Easter Cookies / Παραδοσιακά Πασχαλινά Κουλουράκια





Υλικά (via)
 
1/4 φυτίνη
1 ποτήρι γάλα
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
6 αυγά
1 φακελάκι αμμωνία
2 βανίλιες
1 ποτηράκι τσίπουρο
Αλεύρι όσο χρειαστεί για μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια 


Εκτέλεση
 
Χτυπώ στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, ρίχνω σιγά, σιγά τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά. Διαλύω τη σόδα μέσα στο τσίπουρο, τη ρίχνω στα υπόλοιπα υλικά και τέλος ζυμώνω με το χέρι αφού ρίξω το αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια. 
Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και πλάθω κουλουράκια, όχι πολύ λεπτά. Τα αλείφω με αυγό και τα ψήνω στους 180 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά. Μόλις πάρουν ελαφρά χρώμα τα βγάζω γιατί αλλιώς στεγνώνουν και ξεραίνονται.

Με την παραπάνω δοσολογία παρασκευάζουμε 2 1/2 λαμαρίνες φούρνου κουλουράκια.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 σχόλιο: