Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Lemon pie / Λεμονόπιτα - πανεύκολη & μυρωδάτη



 Είναι πανεύκολη και μυρωδάτη!


ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
80 γρ. βιτάμ
50 γρ. νερό

 
Για την κρέμα:
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
4 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι Corn Flour
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
6 κρόκοι αυγών
Για τη μαρέγκα:
4 ασπράδια
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Βανίλια


 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξουμε τη ζύμη αναμειγνύουμε το αλεύρι με το νερό και το βιτάμ και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Ζυμώνουμε καλά και ανοίγουμε μια στρογγυλή ζύμη, την απλώνουμε στην ταρτιέρα και την τρυπάμε με ένα πιρούνι. Ψήνουμε τη ζύμη στους 200 ° για 10 -12 λεπτά.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το corn flour,προσθέτουμε ζεστό νερό και βράζουμε. Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, χτυπημένους ελαφρά και λίγο αλάτι. Κατόπιν ρίχνουμε το βούτυρο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Για τη μαρέγκα χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα άσπρο αφράτο μείγμα και προσθέτουμε τη βανίλια.
Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τη τάρτα, μία στρώση κρέμας και από πάνω τη μαρέγκα. Τη βάζουμε για 10 λεπτά στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα και κατόπιν κάνουμε αφηρημένα σχήματα στην επιφάνεια της μαρέγκας με ένα κουταλάκι. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 210 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο. Περιμένουμε να κρυώσει για να την κόψουμε
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου