Το αρμενοβίλ -το έχω ξαναπεί - είναι το αγαπημένο μου γλυκό!.Έχουμε μια σχέση έρωτα και μίσους!καταλαβαίνετε γιατί...τρελαίνομαι μ' αυτό, αλλά και το μισώ γιατί δεν μπορώ να σταματήσω να το τρώω!!!
Όμως εξακολουθεί να είναι top στις προτιμήσεις μου ever!!! :)
ΥΛΙΚΑ (για 18-20 κομμάτια)
½ κιλό μπεζέδες στεγνούς(όχι μαλακούς)
½ κιλό μπεζέδες στεγνούς(όχι μαλακούς)
* ½ λίτρο κρέμα γάλακτος(φυτική κατά προτίμηση)
* 250γρ. κουβερτούρα
* Λίγη τρούφα πολύχρωμη για το γαρνίρισμα
* 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα(προαιρετικά)
* 1-2 πακέτα μπισκότα στρογγυλά
Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
* ½ κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα
* 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
* 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
* 250γρ. κουβερτούρα
* Λίγη τρούφα πολύχρωμη για το γαρνίρισμα
* 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα(προαιρετικά)
* 1-2 πακέτα μπισκότα στρογγυλά
Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
* ½ κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα
* 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
* 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρουν ένα χρώμα χρυσοκάστανο. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα απλώνουμε σε μια βουτυρωμένη λαδόκολλα. Όταν κρυώσουν, τα χτυπάμε ελαφρά στο γουδί, για να τα χοντροκόψουμε.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Αν όμως είναι ζωική, τότε πρέπει να βάλουμε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, αφού τη χτυπήσουμε. Σπάμε τους μπεζέδες και τους ανακατεύουμε με τη σαντιγί. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα και τη κανέλα. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ένα δίσκο απλώνουμε τα μπισκότα ένα ένα, βάζουμε στο κάθε μπισκότο μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα και το στρώνουμε με το χέρι. Όταν τελειώσουμε όλο το μείγμα , λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε σε κάθε παστάκι μισή κουταλιά της σούπας λιωμένη κουβερτούρα. Γαρνίρουμε με πολύχρωμη τρούφα.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Αν θέλουμε να αποφύγουμε όλη αυτή τη διαδικασία με τα μπισκότα, γεμίζουμε 2 φορμάκια μιας χρήσης με το μείγμα και το καλύπτουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. Το διατηρούμε στη κατάψυξη αρκετό καιρό.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Αν όμως είναι ζωική, τότε πρέπει να βάλουμε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, αφού τη χτυπήσουμε. Σπάμε τους μπεζέδες και τους ανακατεύουμε με τη σαντιγί. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα και τη κανέλα. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ένα δίσκο απλώνουμε τα μπισκότα ένα ένα, βάζουμε στο κάθε μπισκότο μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα και το στρώνουμε με το χέρι. Όταν τελειώσουμε όλο το μείγμα , λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε σε κάθε παστάκι μισή κουταλιά της σούπας λιωμένη κουβερτούρα. Γαρνίρουμε με πολύχρωμη τρούφα.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Αν θέλουμε να αποφύγουμε όλη αυτή τη διαδικασία με τα μπισκότα, γεμίζουμε 2 φορμάκια μιας χρήσης με το μείγμα και το καλύπτουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. Το διατηρούμε στη κατάψυξη αρκετό καιρό.
Καλή επιτυχία!
ΠΩ ΠΩ ΠΟΥ ΤΟ ΘΥΜΙΘΗΚΕΣ. ΥΠΕΡΟΧΟ , Η ΦΙΛΗ ΜΟΥ Η ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΑ ΤΣΑΚΙΖΕ ΔΥΟ ΔΥΟ ΣΤΟ ΝΤΟΛΤΣΕ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ . ΑΧ ΕΠΟΧΕΣ ΩΡΑΙΕΣ!!!!!!!!!!!!ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΤΕΛΒΑΙΣ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΣΙΑ ΕΙΧΕ ΩΡΑΙΟ.ΤΩΡΑ ΠΑΓΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ; ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΤΟ ΠΕΣ ΜΕΛΠΑ . ΑΜ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ; ΑΧ ΜΕ ΓΥΡΙΣΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ.ΘΑ ΠΑΩ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ.ΑΛΛΑ ΠΟΥ ! ΕΡΗΜΩΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΟ..............
ΑπάντησηΔιαγραφή