Υλικά
20 αυγάΞύδι
Νερό
Πορτοκαλί
Κίτρινο κρεμμύδι η φλούδα μόνο όχι η σάρκα
Κόκκινο
Παντζάρια, κεράσια, βατόμουρα (θα δοκιμάσω και με φράουλες)
Ροζ
Παντζάρια, Μύρτιλλα, Σμέουρα, χυμός κόκκινων σταφυλιών
Μπλε
κόκκινο λάχανο
Πράσινο
Φύλλα από σπανάκι
Εκτέλεση (via)
Βάψτε τα αυγά σας με φυσικό τρόπο με απλά υλικά!Για το πορτοκαλί, χρησιμοποιήστε κίτρινα κρεμμύδια. ανακατέψτε 1 φλιτζάνι από την κίτρινη φλούδα (περίπου 2 κρεμμύδια »), 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι και 3 φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε για μισή ώρα σε μέτρια εστία μέχρι να βγάλουν το χρώμα τους τα κρεμμύδια και μετα ανάβουμε τη φωτιά στη κουζίνα στη μεσαία σκάλα ώστε να μη ραγίσουν τα αυγά. Τη στιγμή του βρασμού αφήνουμε το νερό να βράσει για άλλα 20 λεπτά ακόμα.
Εάν θέλετε πιο έντονο χρώμα τα αφήνετε για 10-20 λεπτά ακόμα με κλειστή όμως τη φωτιά.
Για το κόκκινο, χρησιμοποιήστε τα παντζάρια. Ανακατέψτε 2 φλιτζάνια τριμμένο παντζάρι με μια κουταλιά της σούπας ξίδι και 2 φλιτζάνια νερό. Ανάβουμε τη φωτιά στη κουζίνα στη μεσαία σκάλα ώστε να μη ραγίσουν τα αυγά. Τη στιγμή του βρασμού αφήνουμε το νερό να βράσει για άλλα 20 λεπτά ακόμα σε χαμηλή εστία.
Εάν θέλετε πιο έντονο χρώμα τα αφήνετε για 10-20 λεπτά ακόμα με κλειστή όμως τη φωτιά.
Για το ροζ, χρησιμοποιήστε ένα παντζάρι τριμμένο, λίγα μύρτιλλα ή σμέουρα και 1 φλιτζάνι χυμό σταφυλλιών. Ανακατέψτε το τριμμένο παντζάρι, μαζί με τα μύρτιλλα, χυμό σταφυλλιών με μια κουταλιά της σούπας ξίδι και 2 φλιτζάνια νερό. Ανάβουμε τη φωτιά στη κουζίνα στη μεσαία σκάλα και βράζουμε για 15 -20 λεπτά μέχρι να βγάλουν το χρώμα τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και βράζουμε για 20 λεπτά.
Εάν θέλετε πιο έντονο χρώμα τα αφήνετε για 10-20 λεπτά ακόμα με κλειστή όμως τη φωτιά.
Για μπλε, χρησιμοποιήστε μοβ ή κόκκινο λάχανο. Κόψτε ¼ κεφάλι λάχανο και να προσθέσετε μαζί με 4 φλιτζάνια βραστό νερό. Ανακατέψτε σε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι. Ανάβουμε τη φωτιά στη κουζίνα στη μεσαία σκάλα ώστε να μη ραγίσουν τα αυγά. Τη στιγμή του βρασμού αφήνουμε το νερό να βράσει για άλλα 20 λεπτά ακόμα για να βγάλει το λάχανο το χρώμα του.
Τη στιγμή του βρασμού αφήνουμε το νερό να βράσει για άλλα 20 λεπτά ακόμα σε χαμηλή εστία.
Εάν θέλετε πιο έντονο χρώμα τα αφήνετε για 10-20 λεπτά.
Για πράσινο, χρησιμοποιήστε μαϊντανό ή σπανάκι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε ενα ματσάκι σπανάκι ή μαϊντανό μαζί με 2 κουταλιές σούπας ξύδι και περίπου 4 φλυτζάνια. Ανάβουμε τη φωτιά στη κουζίνα στη μεσαία σκάλα ώστε να μη ραγίσουν τα αυγά. Βράζουμε το σπανάκι για 15 λεπτά μέχρι να βγάλει το χρώμα του.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και βράζουμε σε χαμηλή εστία για 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου