Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Cake made with brown sugar and milk chocolate glace / Κέικ με καστανή ζάχαρη και γλάσο σοκολάτας γάλακτος

 
 
 
Πολύ ενδιαφέρον αυτό το κέικ, γιατί είναι ψηλό και μπορεί να γίνει και κέικ γενεθλίων αντί για τούρτα και ο συνδιασμός με το γλάσο του το κάνει λαχταριστό!!! (via)
 
 
 
 


Βήματα:
1. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο στρογγυλά ταψάκια 20εκ. (ή βάζουμε λαδόκολλα).
2. Ανάβουμε το φούρνο 170 βαθμούς (αέρα).
3. Ξεκινάμε με το να βάλουμε την 1 κ.σ. ξύδι στο γάλα και αφήνουμε.
4. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης (προσοχή, πετάγεται στην αρχή η ζάχαρη επειδή είναι περισσότερη σε ποσότητα από το βούτυρο).
5. Αφού γίνει σαν κρέμα, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και στη συνέχεια το μισό αλεύρι με αλάτι και σόδα, μετά το γάλα και μετά το υπόλοιπο αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν, δεν το χτυπάμε παραπάνω. Ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι.
6. Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε περίπου 30-35′. Στα 30′ ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα αν το κέικ έχει ψηθεί.
Ανάλογα το φούρνο μπορεί να είναι έτοιμο στα 30′, μπορεί όμως σε άλλον να χρειαστεί πχ και 40′.
7. Αφήνουμε πολλές ώρες να κρυώσουν.
 
 
 
 
 
Βήματα για το γλάσο:
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε πολύ μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μπωλ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάει να βράσει την αποσύρουμε και τη ρίχνουμε στο μπωλ. Αφήνουμε 1′ και μετά ανακατεύουμε πολύ καλά με μαρίζ(σπάτουλα σιλικόνης) να ομογενοποιηθεί. Συμβουλή: Αν έχετε μπίμερ χειρός, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε αυτό γιατί ομογενοποιείται τέλεια. Αφήνουμε να κρυώσει και μπορούμε να βάλουμε ψυγείο να σφίξει λίγο ώστε να το απλώσουμε στα κέικ μετά.
Συναρμολόγηση:
Απλώνουμε το μισό μείγμα κρέμας σοκολάτας στην επιφάνεια του ενός κέικ, σκεπάζουμε με το άλλο και απλώνουμε την υπόλοιπη. Αν το διατηρήσουμε ψυγείο, όταν θέλουμε να καταναλώσουμε, το αφήνουμε σίγουρα ένα τέταρτο έξω πριν καταναλώσουμε για να επανέλθει το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου.
 
Μερίδες περίπου για 16 άτομα.
 
 
 
 
 
 







 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου