Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Yoghurt mousse with geranium leaves / Μούς γιαουρτιού με αρμπαρόριζα


Εύκολο και εύγευστο!




Προετοιμασία 20 λεπτά
Αναμονή στο ψυγείο 2-3 ώρες
Υλικά για 6-8 άτομα (via)



Υλικά -500 γρ. γιαούρτι
-200 ml κρέμα γάλακτος
-2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
-2 φύλλα ζελατίνης
-6-7 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
-½ βαζάκι γλυκό κουταλιού βύσσινο ή άλλο της αρεσκείας μας



Eκτέλεση
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Χτυπάμε σε μπολ με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε 6 κουταλιές σούπας νερό σε μπρίκι. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη από το κρύο νερό και τη διαλύουμε στο ζεστό. Ρίχνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στη μους και προσθέτουμε την αρμπαρόριζα ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε απαλά και μοιράζουμε σε ποτήρια. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας.




( Συνταγή: Βασίλης Καλλίδης, Food styling: MIME.COM, Φωτογραφίες:White Studio)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου