Smoothie με καρύδα και μπανάνα
Υλικά
Για 2 άτομα
1 μπανάνα
½ κούπα θρυμματισμένη καρύδα
Μισό λάιμ
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
1 χούφτα παγάκια
Εκτέλεση
Στο μπλένρερ ρίχνετε τον χυμό από τα πορτοκάλια, χυμό λάιμ, την ψιλοκομμένη μπανάνα, την καρύδα, βανίλια, τα παγάκια και ανακατεύουμε καλά για μισό λεπτό. Τέλος σερβίρετε.
Milkshake βατόμουρο
Υλικά
Για 1 άτομο
2 μπάλες παγωτό βατόμουρο
4 παγάκια
1 κούπα γαλα
Σιρόπι φράουλα
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ το γάλα, το παγωτό και τα παγάκια.
Χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα και σερβίρουμε με σιρόπι φράουλα.
Lemonade iced tea
Υλικά
Για 2-4 άτομα
3 φλιτζάνια νερό
4 φακελάκια τσάι
1 συσκευασία συμπυκνωμένη παγωμένη λεμονάδα εμπορίου ή σπιτική
2 φλιτζάνια κρύο νερό
8 φλιτζάνια παγάκια
8 λεπτές φέτες λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 φλιτζάνια νερό μέχρι να βράσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέσετε φακελάκια τσαγιού. Αφήστε 10 λεπτά σε κρύο μέρος.
Αφαιρέστε τα φακελάκια τσαγιού. Προσθέστε την λεμονάδα και κρύο νερό. Ανακατεύετε να αναμειχθούν καλά. Χύστε σε κανάτα. Προσθέσετε παγάκια και φέτες λεμονιού.
Για 2-4 άτομα
3 φλιτζάνια νερό
4 φακελάκια τσάι
1 συσκευασία συμπυκνωμένη παγωμένη λεμονάδα εμπορίου ή σπιτική
2 φλιτζάνια κρύο νερό
8 φλιτζάνια παγάκια
8 λεπτές φέτες λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 φλιτζάνια νερό μέχρι να βράσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέσετε φακελάκια τσαγιού. Αφήστε 10 λεπτά σε κρύο μέρος.
Αφαιρέστε τα φακελάκια τσαγιού. Προσθέστε την λεμονάδα και κρύο νερό. Ανακατεύετε να αναμειχθούν καλά. Χύστε σε κανάτα. Προσθέσετε παγάκια και φέτες λεμονιού.
Δροσερό παγωτό cheesecake με μύρτιλλα
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για την κρέμα cheesecake
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
1 κονσέρβα ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
190 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμαβανίλια
1 πακέτο μπισκότα ψιλοκομμένα τύπου Cheesecake
Για το μείγμα με μύρτιλλα
2 φλιτζάνια φρέσκα μύρτιλλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία τα μύρτιλλα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας μέχρι να βγάλει τους χυμούς τους.
Αφήστε τα μύρτιλλα να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά, μέχρι το μίγμα να πήξει. Αφαιρέστε την εστία, ρίχνουμε μείγμα σε ένα μπολ και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να μαλακώσει..
Σιγά-σιγά προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια, και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα στη δυνατή σκάλα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα γάλακτος.
Στη συνέχεια σουρώνετε τα μύρτιλλα και κρατάτε το σιρόπι στην άκρη. Με μια σπάτουλα ενώνετε τα μύρτιλλα μαζί με τα ψιλοκομμένα μπισκότα μαζί με την κρέμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια χύνετε το σιρόπι πάνω από την κρέμα και κάνετε νερά με ένα μαχαίρι.
Βάζετε στην κατάψυξη για για 6 ώρες και ανά 2 – 3 ώρες ανακατεύετε το παγωτό με ένα πιρούνι.
Αν έχετε παγωτομηχανή ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή.
Blueberry mojito
Υλικά
Για 1 άτομο
3 φύλλα δυόσμου ή μέντας
5 μύρτιλλα καλά καθαρισμένα
2 κουταλιές του γλυκού μαύρη ζάχαρη
2 ζουμερά κομμάτια lime (1/4 lime)
τριμμένος πάγος
1/3 ρούμι λευκό
1/3 λικέρ πράσινο μήλο ή χυμό μήλου
Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι νερού ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη, τα κομμάτια λάιμ, τα μύρτιλλα και το δυόσμο και τα πατάμε με ένα γουδοχέρι.
Γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο, ρίχνουμε ρούμι μέχρι να καλυφθεί περίπου το 1/3 του ποτηριού, στη συνέχεια ρίχνουμε το λικέρ μήλου ώστε να καλυφθεί και το υπόλοιπο 1/3 του ποτηριού και τέλος γεμίζουμε μέχρι πάνω με σόδα.
Pink grapefruit margarita
Υλικά
Για 2-4 άτομα
1 φλιτζάνι χυμό γκρέιπφρουτ κόκκινο
1/4 φλιτζανιού triple sec
3 φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
2 φλιτζάνια πάγο
1/2 φλιτζάνι τεκίλα
αλάτι για το χείλος του ποτηριού
1/2 λάιμ κομμένοσε φέτα για τη διακόσμιση του ποτηριού
Εκτέλεση
Τρίψτε το γύρω από την άκρη του κάθε ποτηριού με νερό και στη συνέχεια βυθίστε το χείλος ελαφρώς σε ένα πιάτο με αλάτι. Αφήστε το να στεγνώσει.
Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε το χυμό γκρέιπφρουτ, χυμό λάιμ, triple sec, και τον πάγο και τα αναδεύετε μέχρι να θρυμματιστεί ο πάγος και να γίνει πουρές το γκρέιπ φρουτ. Ρίχνουμε σε μια μεγάλη κανάτα και ανακατέψτε το με τεκίλα.
Σερβίρεται κρύο πάγο και μια φέτα λάιμ.
via
Πολύ πρωτότυπα! Αυτό με την καρύδα πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω καθώς είναι αγαπημένη γεύση. Την καλησπέρα μου :)
ΑπάντησηΔιαγραφή