Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Apple pie in a glass / Μηλόπιτα σε ποτήρι



Βρήκα μιά υπέροχη και πρωτότυπη συνταγή εδώ, θα την φτιάξω οπωσδήποτε γιατί έχουμε μπόλικα μήλα αυτή την εποχή.Θα ψιλοκόψουμε τα μήλα, θα τους προσθέσουμε τα απαραίτητα, στη συνέχεια θα σπάσουμε καρύδια και μπισκότα και θα καλύψουμε κάθε ποτηράκι με αφράτη κρέμα.



Υλικά για τη βάση
200 γρ. καρύδια (πεκάν)
50 γρ. μπισκότο σε σκόνη
2 κ.σ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι

Προετοιμασία
Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα πεκάν, φέρνουμε 2 με 3 βόλτες. Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε τα πεκάν και πασπαλίζουμε με αλάτι. Φουρνίζουμε για 15′ περίπου στους 170C. Mόλις κρυώσουν τα μεταφέρουμε στο μπλέντερ και τα επεξεργαζόμαστε λίγα-λίγα. Ανακατεύουμε με το τριμμένο μπισκότο. Αφήνουμε στην άκρη.



Γέμιση μήλων
6-8 μεσαία μήλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
2 κ.σ. βούτυρο
1/4 κούπας μέλι
1/4 κούπας αμύγδαλο σε σκόνη
2 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Προετοιμασία
Λιώνουμε το βούτυρο στο ίδιο σκεύος που χρησιμοποιήσαμε και πριν. Ρίχνουμε τα μήλα, τα μπαχαρικά και το μέλι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περιπου 20-30′ μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αμύγδαλο σε σκόνη. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και το μίγμα να δέσει.Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ ή βαζάκια. Αρχικά γεμίζουμε κάθε ποτηράκι με μια γεμάτη κουταλιά από το μίγμα βάσης. Στη συνέχεια γεμίζουμε με γεναία στρώση μήλων και γαρνίρουμε με απαλή & αφράτη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί!











1 σχόλιο: