Yλικά:
για τη ζύμη:150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 ml γάλα πλήρες
25 γρ. φρέσκο βούτυρο
αλάχιστο αλάτι
από πάνω:
1/2 φλ.τσ. απλή σάλτσα ντομάτας (έτοιμη ή δική σας)
4 τοματίνια κομμένα στη μέση
150 γρ. μοτσαρέλα στεγνή σε φέτες
3 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ή 4 φετάκια μπέικον
ελάχιστη ρίγανη ή βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο και τοποθετούμε τη σχάρα μια θέση
χαμηλότερα από τη μέση. Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε αλεύρι,
βούτυρο, αλάτι, ρίγανη και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα μέχρι να γίνει
μια μέτρια ζύμη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε στρογγυλό
φύλλο με πάχος περίπου 1 εκ. Εχουμε στρώσει με αλουμινόχαρτο ή χαρτί
ψησίματος ένα ταψάκι για πίτσα. Το λαδώνουμε πολύ ελαφρά και βάζουμε
μέσα τη ζύμη. Απλώνουμε στο κέντρο ομοιόμορφα τη σάλτσα και ακουμπάμε
επάνω τις φέτες του αλλαντικού, σε κομμάτια. Σκεπάζουμε με τις φέτες του
τυριού και σκορπάμε επάνω τα τοματίνια, με τη φλούδα προς τα πάνω.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη ή βασιλικό και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 10'-12' μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λυώσει το τυρί.tips: το γαρνίρισμα μπορεί να διαφοροποιηθεί. Με φρέσκια μοτσαρέλα και προσούτο, με κάππαρη και ελιές, με λεπτοκομμένα μανιτάρια και πιπεριές, με επιπλέον φέτα θρυμματισμένη για πιο έντονη γεύση κ.λ.π
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου