Ο χυμός λεμονιού, χυμός αχιβάδας καθώς και λίγο τυρί κρέμα μπορούν
να δώσουν σε αυτό το απλό πιάτο ζυμαρικών πλούσια γεύση χωρίς πολλά
λιπαρά.
Υλικά
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα 30 εκατοστών τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λαμπυρίσει. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Ανακατώστε στο το σκόρδο το θυμάρι και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματισθεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σιγά-σιγά χτυπήστε ελαφρά το ζωμό, το χυμό αχιβάδας και τη δάφνη. Να το φέρετε μέχρι να σιγοβράσει και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς, για 7 με 10 λεπτά.
2. Χτυπήστε το καλαμποκάλευρο και το νερό μαζί, στη συνέχεια, χτυπήστε ελαφρά το μείγμα στη σάλτσα που σιγοβράζει. Μαγειρέψτε μέχρι η σάλτσα να πήξει, περίπου 2 λεπτά. Εκτός φωτιάς, χτυπήστε ελαφρά το χυμό λεμονιού και το τυρί κρέμα. Ανακατέψτε τις γαρίδες, καλύψτε και αφήστε τη θερμότητα έως ότου οι γαρίδες είναι μαγειρεμένες μέσα και γίνουν ροζ, για 7 με 10 λεπτά. Πετάξτε την δάφνη και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
3. Εν τω μεταξύ, βάλτε 4 λίτρα νερό να βράζει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα ζυμαρικά και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε σαν απόθεμα 1/2 φλιτζάνι από το νερό του μαγειρέματος και μετά στραγγίστε τα μακαρόνια και βάλτε τα στην κατσαρόλα.
- 1 ½ κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 ½ κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο
- Νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 1 ½ φλιτζάνι με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ζωμό κοτόπουλου
- 1 ½ φλιτζάνι (12 ουγγιές) χυμό αχιβάδα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ½ κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
- 1 ½ κουταλιές της σούπας νερό
- ⅓ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού από 2 λεμόνια
- 1 ελαφρύ τυρί κρέμα (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
- 0,5kg -μεγάλες γαρίδες (21 έως 25 0,5kg), ξεφλουδισμένες
- Αλατοπίπερο
- 340γρ (περίπου) μακαρόνια ολικής αλέσεως
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα 30 εκατοστών τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λαμπυρίσει. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Ανακατώστε στο το σκόρδο το θυμάρι και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματισθεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σιγά-σιγά χτυπήστε ελαφρά το ζωμό, το χυμό αχιβάδας και τη δάφνη. Να το φέρετε μέχρι να σιγοβράσει και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς, για 7 με 10 λεπτά.
2. Χτυπήστε το καλαμποκάλευρο και το νερό μαζί, στη συνέχεια, χτυπήστε ελαφρά το μείγμα στη σάλτσα που σιγοβράζει. Μαγειρέψτε μέχρι η σάλτσα να πήξει, περίπου 2 λεπτά. Εκτός φωτιάς, χτυπήστε ελαφρά το χυμό λεμονιού και το τυρί κρέμα. Ανακατέψτε τις γαρίδες, καλύψτε και αφήστε τη θερμότητα έως ότου οι γαρίδες είναι μαγειρεμένες μέσα και γίνουν ροζ, για 7 με 10 λεπτά. Πετάξτε την δάφνη και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
3. Εν τω μεταξύ, βάλτε 4 λίτρα νερό να βράζει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα ζυμαρικά και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε σαν απόθεμα 1/2 φλιτζάνι από το νερό του μαγειρέματος και μετά στραγγίστε τα μακαρόνια και βάλτε τα στην κατσαρόλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου