Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Spaghetti with prawns, lemon and garlic / Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και σκόρδο

        Ο χυμός λεμονιού, χυμός αχιβάδας καθώς και λίγο τυρί κρέμα μπορούν να δώσουν σε αυτό το απλό πιάτο ζυμαρικών πλούσια γεύση χωρίς πολλά λιπαρά.
 
 
 
          Υλικά
  • 1 ½ κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι ή ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο
  • Νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 ½ φλιτζάνι με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ζωμό κοτόπουλου
  • 1 ½ φλιτζάνι (12 ουγγιές) χυμό αχιβάδα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ½ κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1 ½ κουταλιές της σούπας νερό
  • ⅓ φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού από 2 λεμόνια
  • 1 ελαφρύ τυρί κρέμα (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
  • 0,5kg -μεγάλες γαρίδες (21 έως 25 0,5kg), ξεφλουδισμένες
  • Αλατοπίπερο
  • 340γρ (περίπου) μακαρόνια ολικής αλέσεως
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό



     Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα 30 εκατοστών τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λαμπυρίσει. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Ανακατώστε στο το σκόρδο το θυμάρι και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματισθεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σιγά-σιγά χτυπήστε ελαφρά το ζωμό, το χυμό αχιβάδας και τη δάφνη. Να το φέρετε μέχρι να σιγοβράσει και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς, για 7 με 10 λεπτά.

2. Χτυπήστε το καλαμποκάλευρο και το νερό μαζί, στη συνέχεια, χτυπήστε ελαφρά το μείγμα στη σάλτσα που σιγοβράζει. Μαγειρέψτε μέχρι η σάλτσα να πήξει, περίπου 2 λεπτά. Εκτός φωτιάς, χτυπήστε ελαφρά το χυμό λεμονιού και το τυρί κρέμα. Ανακατέψτε τις γαρίδες, καλύψτε και αφήστε τη θερμότητα έως ότου οι γαρίδες είναι μαγειρεμένες μέσα και γίνουν ροζ, για 7 με 10 λεπτά. Πετάξτε την δάφνη και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.

3. Εν τω μεταξύ, βάλτε 4 λίτρα νερό να βράζει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα ζυμαρικά και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε σαν απόθεμα 1/2 φλιτζάνι από το νερό του μαγειρέματος και μετά στραγγίστε τα μακαρόνια και βάλτε τα στην κατσαρόλα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου