Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

White chocolate mousse with lemon / Μους λευκής σοκολάτας με άρωμα λεμονιού

 
 
 
Υλικά (via)
  • 400 γρ. λευκή σοκολάτα, τεμαχισμένη
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή (όχι σαντιγί)
  • ξύσμα από 1½ λεμόνι (ακέρωτο, κατά προτίμηση βιολογικό)


Διαδικασία

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα (ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός) την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή, δηλ. λίγο πριν γίνει σαντιγί.
 
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ανοξείδωτο μπολ ή κατσαρόλα που στερεώνουμε πάνω σε άλλη κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Μόλις πέσει η θερμοκρασία της λιωμένης σοκολάτας και γίνει χλιαρή, την ανακατεύουμε προσεκτικά με μια πλαστική κουτάλα με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και το ξύσμα, μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα. Θέλει προσοχή στο ανακάτεμα, για να μη μας κόψει. Γεμίζουμε 8 ποτήρια του κρασιού ή μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί η μους. 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου