Φανταστική ιδέα για να διατηρήσετε το επιδόρπιο ολόφρεσκο!
Υλικά (via)
Για 6-8 άτομα / 6-8 βαζάκια200 γραμμάρια μπισκότα
110 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (λιωμένο όχι καυτό)
300 γραμμάρια τυρί κρέμα ή ανθότυρο (προαιρετικά)
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
1 βάζο μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.Αφού γίνει ένα μείγμα, τα ρίχνουμε σε κάθε βαζάκι και κάνουμε ένα στρώμα περίπου 1.5 εκ. το απλώνουμε με ένα κουτάλι ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τα βαζάκια στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας.
Αφού δούμε ότι ψήθηκε τα βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει, ή μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.
Αφού κρυώσει η βάση, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη σαντιγί μας απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στα βαζάκια και στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα φράουλα με απαλές κινήσεις.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρουμε το γλυκό, πριν το σερβίρουμε.
Για το σερβίρισμα περιχύνουμε με μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού κεράσι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου