Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Pavlova with cream flavored with vanilla yogurt / Πάβλοβα με κρέμα γιαουρτιού αρωματισμένη με βανίλια






Υλικά για 8 μερίδες (via) 

Για τη μαρέγκα 
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
100 γρ. ζάχαρη άχνη 
100 γρ. ασπράδια αβγών (περίπου 3 αβγά) 

Για τη γέμιση 
250 γρ. γιαούρτι σακούλας 
100 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένο σε παχύρρευστη μορφή 
50 ml μέλι 
1 λοβός βανίλιας, τους σπόρους 

Για τη σος φράουλας 
200 γρ. φράουλες, περασμένες στο multi 
70 γρ. ζάχαρη άχνη 

Για το γαρνίρισμα 
φρούτα εποχής, ψιλοκομμένα 
ζάχαρη άχνη 



Εκτέλεση

Μαρέγκα: Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη, ανακατεύοντας απαλά με μια πλαστική σπάτουλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100°C. Απλώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός κορνέ φτιάχνουμε στρογγυλές «φωλιές» διαμέτρου περίπου 7 εκ. Ψήνουμε για 2 ώρες μέχρι οι μαρέγκες να ξεκολλούν από τη λαδόκολλα. 

Γέμιση: 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το μέλι και τους σπόρους βανίλιας. Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ομογενοποιούμε καλά και την αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
 
Σος: Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τις πολτοποιημένες φράουλες. 

Σύνθεση: Μοιράζουμε στις μαρέγκες τη γέμιση, από πάνω γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φρούτα και τελειώνουμε με λίγη σος και ζάχαρη άχνη. 







 

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Happy laundry - Κάνε την μπουγάδα σου γιορτή!



Μοσχομυρίζουν, ανεμίζουν, λευκά ή floral. Δείχνουν και προσδιορίζουν την εποχή, τον χρόνο, τον καιρό. Μιλάμε για τις τέλειες μπουγάδες που ευχαριστιέται κανείς να περνάει δίπλα τους και να τις χαίρεται, έτσι όπως την χάρηκε και η νοικοκυρά που την άπλωσε! 
















Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

''Sweet Style'' - for a sucessful party / ''Sweet Style'' - για πετυχημένα πάρτι

 

Ας συναντηθούμε σήμερα ένα άλλο ταλαντούχο άτομο την Leanne η οποία έχει ένα πολύ γλυκό και νόστιμο τρόπο για να εκφράσει την δημιουργικότητά της. Το "Sweet Style" είναι ένα ευχάριστο μέρος όπου μπορείτε να βρείτε όμορφα πραγματάκια για να στίσετε ένα πετυχημένο πάρτι. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά! 


 













 

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Τα μεγάλα κολιέ είναι must - Άνοιξη 2013 / The large necklace is a must - Spring 2013



Συνεχίζεται και την άνοιξη η τάση των τεράστιων κολιέ! Μπορείτε να τα φορέσετε με τζίν, casual, επίσημα και όπως αλλιώς θέλετε.
















Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Lenten biscuits / Νηστίσιμα μπισκότα

 
Νηστίσιμα, γρήγορα και νόστιμα!..
 

 
 
Υλικά
350 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
230 γραμμάρια μαργαρίνη
230 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια δάκρυα μαύρης σοκολάτας


 
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με τα χέρια σας όλα τα υλικά μαζί –επειδή η ζύμη πρέπει να είναι ομοιογενής και να μην θρυμματίζεται αν χρειαστεί προσθέστε περισσότερη μαργαρίνη.
2. Φτιάξτε μπαλάκια σε μέγεθος περίπου μιάμισης μπάλας του πινγκ πονγκ και πιέστε τα να γίνουν στρογγυλά μπισκότα σε βουτυρωμένα ταψιά –θα χρειαστείτε 2 ταψιά καθώς με αυτή τη δοσολογία θα φτιάξετε περίπου 20 μπισκότα.
3. Ψήστε τα για περίπου 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.










 

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Bohemian wedding inspiration - Γάμος στην ύπαιθρο

 

Βρίσκω πολύ σικ το τραπέζι και το πάρτι γενικά του γάμου, να γίνεται στην ύπαιθρο σε bohemian style και χαλαρούς ρυθμούς. Το ντεκόρ από φυσικά υλικά και αγριολούλουδα!
























 

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Asparagus pie / Σπαραγγόπιτα


Εάν σας αρέσουν τα σπαράγγια σας έχω μια υπέροχη συνταγή! Μπορείτε να το φάτε σαν ορεκτικό ή ακόμα σαν κυρίως γεύμα. Σαν πρωινό ή ακόμα σαν μεσημεριανό ή απογευματινό!




ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας
250 γραμ. σπαράγγια
αβγά
ελαιόλαδο
αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τα σπαράγγια και κόβουμε την άκρη τους έτσι ώστε να μείνει το τρυφερό μέρος. Χτυπάμε τα αβγά με λίγο αλάτι και το ρίχουμε στα σπαράγγια μαζί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, το αλείφουμε με λάδι, στρώνουμε το φύλλο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μαζί με λίγο αλάτι. Κατόπιν, το σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο και το αλείφουμε επάνω με λίγο λάδι και το χαράζουμε σε μερίδες. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 45 λεπτά.