Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Cake made with brown sugar and milk chocolate glace / Κέικ με καστανή ζάχαρη και γλάσο σοκολάτας γάλακτος

 
 
 
Πολύ ενδιαφέρον αυτό το κέικ, γιατί είναι ψηλό και μπορεί να γίνει και κέικ γενεθλίων αντί για τούρτα και ο συνδιασμός με το γλάσο του το κάνει λαχταριστό!!! (via)
 
 
 
 


Βήματα:
1. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο στρογγυλά ταψάκια 20εκ. (ή βάζουμε λαδόκολλα).
2. Ανάβουμε το φούρνο 170 βαθμούς (αέρα).
3. Ξεκινάμε με το να βάλουμε την 1 κ.σ. ξύδι στο γάλα και αφήνουμε.
4. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης (προσοχή, πετάγεται στην αρχή η ζάχαρη επειδή είναι περισσότερη σε ποσότητα από το βούτυρο).
5. Αφού γίνει σαν κρέμα, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και στη συνέχεια το μισό αλεύρι με αλάτι και σόδα, μετά το γάλα και μετά το υπόλοιπο αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν, δεν το χτυπάμε παραπάνω. Ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι.
6. Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε περίπου 30-35′. Στα 30′ ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα αν το κέικ έχει ψηθεί.
Ανάλογα το φούρνο μπορεί να είναι έτοιμο στα 30′, μπορεί όμως σε άλλον να χρειαστεί πχ και 40′.
7. Αφήνουμε πολλές ώρες να κρυώσουν.
 
 
 
 
 
Βήματα για το γλάσο:
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε πολύ μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μπωλ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάει να βράσει την αποσύρουμε και τη ρίχνουμε στο μπωλ. Αφήνουμε 1′ και μετά ανακατεύουμε πολύ καλά με μαρίζ(σπάτουλα σιλικόνης) να ομογενοποιηθεί. Συμβουλή: Αν έχετε μπίμερ χειρός, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε αυτό γιατί ομογενοποιείται τέλεια. Αφήνουμε να κρυώσει και μπορούμε να βάλουμε ψυγείο να σφίξει λίγο ώστε να το απλώσουμε στα κέικ μετά.
Συναρμολόγηση:
Απλώνουμε το μισό μείγμα κρέμας σοκολάτας στην επιφάνεια του ενός κέικ, σκεπάζουμε με το άλλο και απλώνουμε την υπόλοιπη. Αν το διατηρήσουμε ψυγείο, όταν θέλουμε να καταναλώσουμε, το αφήνουμε σίγουρα ένα τέταρτο έξω πριν καταναλώσουμε για να επανέλθει το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου.
 
Μερίδες περίπου για 16 άτομα.
 
 
 
 
 
 







 
 

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Spring/summer 2013 Make Up / Μακιγιάζ άνοιξη / καλοκαίρι 2013

 
 
 
Μακιγιάζ άνοιξη-καλοκαίρι 2013: Έντονα χρώματα βγαλμένα απο την δεκαετία του '60. Κόκκινα, φούξια, πορτοκαλί κραγιόν, έντονες βλεφαρίδες, έντονα μάτια, μεγάλα και πυκνά φρύδια και το πρασινο μπλέ να κυριαρχεί σε όλο του το μεγαλείο. Το πρόσωπο παραμένει καθαρό και φωτεινό.
 
  
 
 
 


 

 



 

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Christian Dior: Haute Couture Spring Summer 2013 – Full Show


O Raf Simons είναι ο νέος σχεδιαστής του οίκου Dior. Ύστερα από το εντυπωσιακό ντεμπούτο του το περασμένο φθινόπωρο, όλα τα μάτια ήταν στραμμένα πάνω στα ρούχα του για να δουν αν και η δεύτερη κολεξιόν του σχεδιαστή θα ήταν εξίσου εντυπωσιακή. Και η αλήθεια είναι πως ήταν..
Δείτε την κολεξιόν του και θα καταλάβετε..
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Lego & wedding / Lego & γάμος


Πολλά ζευγάρια διαλέγουν ένα θέμα που τους αρέσει πολύ για τον γάμο τους. Μερικές φορές προτιμούν παιχνιδιάρικα θέματα, όπως τα Lego.
Είναι υπέροχο να βλέπεις τουβλάκια Lego  μανικετόκουμπα, cup cakes, τα δώρα των καλεσμένων, μέχρι και τα ονόματα των καλεσμένων στο τραπέζι. Κάνουν τον γάμο ένα παιχνίδι!
{via}

















Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

How to keep the flowers fresh / Πως να διατηρήσουμε τα λουλούδια φρέσκα


 Τα λουλούδια επηρεάζουν θετικά την διάθεσή μας και χαρίζουν χρώμα στη ζωή μας. Αλλά ας δούμε πώς μπορούμε να τα διατηρήσουμε φρέσκα.

  • Αρχικά βάζουμε τα λουλούδια στο ψυγείο για να διατηρηθούν φρέσκα, μέχρι να τα τοποθετήσουμε στο βάζο.
  • Έπειτα, μέσα σε μια λεκάνη με νερό, κόβουμε λοξά τα στελέχη τους, φροντίζοντας να έχουν όλα το ίδιο ύψος. Με αυτόν τον τρόπο η ανθοδέσμη μας δείχνει πιο φυσική.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στο βάζο με το νερό 1 κουταλάκι της σούπας ζάχαρη, η οποία εξασφαλίζει στα λουλούδια τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
  • Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι, το οποίο βοηθάει να μην αναπτυχθούν μικροοργανισμοί και δυσοσμίες.
  • Κόβουμε τα κάτω φύλλα, για να μην έρθουν σε επαφή με το νερό και σαπίσουν.
  • Μετά από 2-3 ημέρες κόβουμε πάλι το κάτω μέρος των στελεχών, 2-3 εκατοστά πάνω από την παλιά τομή, και αλλάζουμε το νερό.








Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Del Popolo:The Mobile Pizzeria / Μια πιτσαρία αλλιώτικη από τις άλλες



Χαίρομαι ιδιαίτερα που λειτούργησε ξανά το μπλοκ μετά από μερικές μέρες που είχε λειτουργικό πρόβλημα.Θα ήθελα να δούμε σήμερα μία πιτσαρία διαφορετική, αλλιώτικη από τις άλλες.Ο Jon Darsky δημιούργησε την Pizzeria del popolo που σημαίνει πιτσαρία του λαού, σε ένα ανοιχτό φορτηγάκι.Ψήνει τις Ναπολιτάνικες πίτσες με δεξιοτεχνία μπροστά στο κοινό του, σε ένα πέτρινο φούρνο και είναι πραγματικά σαν να δίνει παράσταση. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.


















Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Γαλλικές κρέπες με πραλίνα φουντουκιού και κρέμα σοκολάτα / French pancakes with hazelnut praline and chocolate cream


Το άρωμα και η γεύση της, ονειρική.



Υλικά :(via)

Για τον χυλό κρέπας:
250 γρ. αλεύρι
2 μέτρια αυγά
1/2 λίτρο γάλα
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο.
μια πρέζα αλάτι (5 γραμμάρια)
1 ποτήρι μπύρα

Γέμιση:
κρέμα με σοκολάτα (έχω δώσει συνταγή)
πραλίνα φουντουκιού

Γαρνίρισμα:
σιρόπι σοκολάτας
σαντιγί


Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι ,κάνουμε μια τρύπα στη μέση και σπάμε εκεί τα αυγά.
Χύνουμε το γάλα, το βούτυρο και τη μπύρα και ανακατεύουμε να γίνει ένας λείος χυλός. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα σε δροσερό μέρος.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ένα κομματάκι βούτυρο να λιώσει και να απλωθεί παντού και ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι από το χυλό και το απλώνουμε σε όλο το τηγάνι. Ψήνουμε την κρέπα από 3' σε κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Συναρμολόγηση:
Αλείφουμε την κρέπα 1 κουτ. σούπας κρέμα σοκολάτα και από πάνω 1 κουτ. γλυκού πραλίνα φουντουκιού. Μη μπερδευόμαστε με τη Nutella και θεωρήσουμε ότι καλό είναι να βάλουμε από εκείνη. Η Nutella έχει κακάο και όχι κουβερτούρα όπως η κρέμα. Διπλώνουμε την κρέπα έτσι ώστε να είναι τριγωνική. Βάζουμε σαντιγί με οδοντωτό κορνέ και ρίχνουμε σιρόπι σοκολάτας
.









 

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Tomato Soup / Τοματόσουπα


Η τομaτόσουπα αποτελεί μιά ωραία και νόστιμη πρόταση για αποτοξίνωση απο τα κρεατικά που καταναλώσαμε τις γιορτές.
 
 
 
Υλικά:
  • 6 τομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 4-5 μανιτάρια
  • 1 πράσο
  • 1 σέλερι
  • 500 γρ. ζωμό κρέατος ή λαχανικών
  • μπούκοβο
  • αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία:
Στην αρχή ψιλοκόβετε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερι και το πράσο και τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο. Στην συνέχεια, ψιλοκόβετε τις τομάτες και τις προσθέτετε και αυτές μαζί με το ζωμό και τη ζάχαρη. Αφήνετε να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Έπειτα, πολτοποιείτε τη σούπα και προσθέτετε τα μυρωδικά. Προσθέσετε παρμεζάνα και λίγο βασιλικό.