Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Cheesecake / Τσίζκεικ


Το είχα φτιάξει παλιότερα αυτό το πανεύκολο  cheesecake, αλλά το ξαναθυμήθηκα όταν είδα εδώ την συνταγή. Πεντανόστιμο!





Θα χρειαστείτε:
2 μικρά πακέτα μπισκότα digestive
60 γρ. βούτυρο
500 γρ. cream cheese (σε θερμοκρασία δωματίου)
150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Χυμό από 2 λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι




Εκτέλεση:
 Προκειμένου να φτιάξετε τη βάση του cheesecake, αρχικά θρυματίζετε τα μπισκότα στο multi. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και στη συνέχεια το ρίχνετε  στα θρυμματισμένα μπισκότα. Ανακατεύετε και στη συνέχεια  στρώνετε τα μπισκότα σε μια στρογγυλή φόρμα (διαμέτρου 25 εκατοστών με αποσπώμενα τοιχώματα). Πιέζετε, στρώνετε καλά με τα χέρια και ψήνετε τη βάση στους 180ΟC για 10 λεπτά. Προκειμένου τώρα να φτιάξετε την κρέμα, χτυπάτε στο μίξερ το γάλα με το τυρί μέχρι να αφρατέψουν και μετά  ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Εχοντας βγάλει τη βάση από το φούρνο, απλώνετε πάνω της την κρέμα  και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες. Βγάζοντας από το ψυγείο, βγάζετε και το cheesecake από τη φόρμα και απλώνετε πάνω του όποια γεύση μαρμελάδα σας αρέσει, βατόμουρο, φράουλα, βύσσινο, κεράσι κλπ.











Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Homemade granola bars / Σπιτικές μπάρες δημητριακών




 Υγιεινό και σπιτικό σνακ!




Υλικά:
• ¾ της κούπας σιρόπι από καφέ ρύζι
• ¾ της κούπας βούτυρο αμυγδάλου• 2 κουταλιές βούτυρο
• 7 κούπες δημητριακά ολική άλεσης
• 1 ½ της κούπας αποξηραμένα φρούτα της προτίμησής σας
• ½ της κούπας ηλιόσποροι καθαρισμένοι
• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)



 

Διαδικασία:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το σιρόπι, το βούτυρο και το βούτυρο αμυγδάλου. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να ανακατευτούν καλά. Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά. Έπειτα ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί. Σ’ ένα ταψί απλώνετε το μείγμα σε ράβδους. Τις βάζετε στη κατάψυξη για περίπου μία ώρα. Οι μπάρες είναι έτοιμες και φυλάσσονται στο ψυγείο.











Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Wedding Hairstyles Boho Chic / Νυφικά χτενίσματα Boho Chic



Το Boho Chic νυφικό χτένισμα είναι 'προχωρημένο', χαλαρό, αεράτο χτένισμα. Βέβαια θα πρέπει να ταιριάζει με όλο το στίλ του γάμου σας. Από το νυφικό φόρεμα μέχρι την διακόσμηση. Πάρτε μερικές ιδέες!


















Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

My tomato project - Η χαρά της δημιουργίας




 Την προηγούμενη βδομάδα ήρθαν οι ντομάτες (ρόμα) που παράγγειλα και έτσι όλο το σαββατοκύριακο ασχολήθηκα μ' αυτές τις κατακκόκινες βασίλισσες του καλοκαιριού! Έφτιαξα σάλτσα ντομάτας, λιαστές ντομάτες και η φλούδα τους έγινε ένα πολύ ωραίο αποξηραμένο μπαχαρικό. 
 Για την σάλτσα ντομάτας  εδώ. Δείτε το χρώμα της και θα καταλάβετε! Δύο κουταλιές τις σούπας αρκούν να φτιάξεις ένα γεύμα.Έγινε πηχτή, χωρίς νερά δηλ. σχεδόν πελτές!Την γεύση να περιγράψω μόνο μπορώ. Φανταστική! 
Τις λιαστές ντοματούλες τις έκοψα ροδέλες τις έβαλα χοντρό αλάτι πάνω τους και τις άφησα στον ήλιο 4-5 μέρες σκεπασμένες με γάζα (η τούλι άν έχετε). Το βράδυ τις έβαζα μέσα, για τυχόν υγρασίες. Όταν ήταν έτοιμες τις έβαλα σε ένα βαζάκι με ένα δοντάκι σκόρδο και ρίγανη γεμίζοντας το με ελαιόλαδο.
Τις φλούδες από τις ντομάτες για την σάλτσα δεν τις πέταξα, αλλά τις κράτησα και τις αποξήρανα στον φούρνο στους 100 βαθμούς μέχρι να γίνους πολύ ψιλές και ελαφριές (σαν τσίπς). Μετά τις πέρασα στο multi και έγιναν ένα ωραίο μπαχαρικό για σουπίτσες
Δεν πέταξα τίποτα, αντιθέτως 'εκμεταλεύτηκα' τα πάντα. Η φύση μας τα δίνει απλόχερα!  


     












Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Back to School / Επιστροφή στα σχολεία / DIY



Απλές και χαρούμενες ιδέες! Φτιάξτε στα παιδιά όμορφη διάθεση, να πάνε με χαμόγελο στο σχολείο την πρώτη μέρα! 











Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Σερραϊκή Μπουγάτσα



Έψαχνα από καιρό συνταγή για να κάνω καλή μπουγάτσα, μέχρι που βρήκα αυτή. Δοκιμάστε την, θα ξετρελαθείτε!

 

Υλικά
  • 1 πακέτο (450 γραµµ.) φύλλο Βηρυτού ή κρούστας
  • 150 γραµµ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 1½ λίτρο φρέσκο γάλα
  • 200 γραµµ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γραµµ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • Για την επικάλυψη:
  • κανέλα σκόνη και ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.
Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα 34 ή 36 εκ. Στρώνουμε ακτινωτά (να περισσεύει πολύ φύλλο έξω) 9 φύλλα ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα µε λίγο λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε την κρύα κρέμα σε λεπτή στρώση. Γυρίζουμε προς τα µέσα τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στην κρέμα. Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα βουτυρώνοντάς τα καλά µε το πινέλο. Μπήγουμε τα περισσεύματα μέσα στο ταψί µε σπάτουλα, όπως στο γαλακτομπούρεκο.
Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200°C για 25΄-30΄, να ροδίσει καλά το φύλλο. Κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε µε κανελοζάχαρη.


Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά

Tips:Χρησιμοποιήστε ρηχό, μεγάλο ταψί, γιατί πρέπει να βγει σε λεπτή στρώση η μπουγάτσα.Εάν την αναποδογυρίσετε στη μέση του ψησίματος σε άλλο ταψί θα ξετρελαθείτε µε το τραγάνισμα των φύλλων.






Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

A house in Portugal / Σπίτι στην Πορτογαλία



 Το εντυπωσιακότερο στοιχείο σ' αυτό το σπίτι είναι η στέγη που θυμίζει  καλυβόσπιτο. Πανέμορφο και με πολλές όμορφες γωνιές μέσα και έξω. Ίσιες απλές γραμμές, μπλέ χρώμα που δίνει έμφαση στα κουφώματα. Το blue marlin στιβαρό, φιγουράρει πάνω απο το υπαίθριο τζάκι σαν να είναι ο άρχοντας του σπιτιού!






















Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

New trends on nail polish / Καινούριες τάσεις στα βερνίκια νυχιών



Τα χρώματα που θα επικρατήσουν αυτό το χειμώνα, είναι έντονα, σκούρα, σε αποχρώσεις του μπλέ, πράσινο, μπορντώ, μώβ και απαλές αποχρώσεις του μώβ και γκρί. Οι υφές είναι κυρίως μεταλλικές με απαλές περλέ πινελιές.
















Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Steamed seafood mix with two accompanying sauces / Θαλασσινά αχνιστά με δύο συνοδευτικές σάλτσες



Η γεύση της θάλασσας στο πιάτο σας!




Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό όστρακα (μύδια, φούσκες, χτένια κτλ.)
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 φρέσκα κρεμμύδια,ψιλοκομμένα
100 ml λευκό ξηρό κρασί
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα με ντοματίνια

10 ντοματίνια, κομμένα στα 4
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. βασιλικό
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα μουστάρδας

3 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι




Εκτέλεση:

Σάλτσα με ντοματίνια:
 Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο ώστε να ενωθούν τα αρώματα.

Σάλτσα μουστάρδας:

 Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με της προηγούμενης σάλτσας.

Οστρακα: Πλένουμε καλά τα όστρακα για να φύγουν τα ασβεστώματα που τυχόν έχουν. Τα βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη στη φωτιά για 20 λεπτά. Οταν την ξεσκεπάσουμε, ξεχωρίζουμε τα όστρακα που δεν έχουν ανοίξει και τα πετάμε.
Συνοδεύουμε με τις σάλτσες μας.